6 įvarčius lietuviams pelnė Aidenas Malašinskas, 4 – Povilas Babarskas, 3 – Gerdas Babarskas, po 2 – Tadas Stankevičius ir Benas Petreikis, po 1 – Andrius Račkauskas, Augustas Strazdas, Robertas Švedas, Vaidotas Grosas ir Žilvinas Griežė.

Nugalėtojų gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Sergejus Šelmenka ir Dmitrijus Kovaliovas (po 6), Danilas Šiškariovas (5) bei Dmitrijus Žitnikovas (3 įv.).

„Galutinis rezultatas netenkina, nes 8 įvarčiai yra daugoka. Tačiau žaidėme labai konkurencingai, ilgai laikėsi tik 3-4 įvarčių skirtumas. Deja, jo neišsaugojome. Neatlaikėme fiziškai – per trumpas mūsų atsarginių suolelis. Rungtynių pabaigoje nepasinaudojome keletu savo progų, neįmetėme dviejų 7 metrų baudinių, o patys praleidome „pigius“ įvarčius, kurie varžovams nekainavo nė jėgų, nė laiko. Gaila, kad neatsilaikėme iki pabaigos“,– sakė Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

Pasak jo, rusai staigmenų nepateikę. „Ką matėme analizuodami jų ankstesnes rungtynes, tas ir buvo, buvome pasirengę. Galima išskirti tik prie Rusijos rinktinės vėl prisijungusį Timurą Dibirovą, kurio mūsų turėtuose įrašuose, suprantama, nebuvo. Jis šiandien sužaidė labai naudingai savo komandai“.

G. Savukyno teigimu, bus analizuojame rungtynės Permėje ir Kaune bus siekiama pergalės. „Vyrai supranta, kad šiandien didžiąją rungtynių laiko dalį buvome konkurencingi, kovojome su varžovais kaip lygūs su lygiais. Aišku, 8 įvarčiai yra daug, sunku pasakyti, ar pavyks Kaune tiek laimėti, bet pergalės tikrai sieksime. Prieš Rusijos rinktinę namie tikrai galime laimėti,“ – įsitikinęs treneris.

Atsakomąsias rungtynes Kauno „Žalgirio“ arenoje ekipos žais birželio 14 dieną.

2015 metų planetos vyrų rankinio čempionatas sausio 17 – vasario 1 dienomis vyks Katare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)