Pirmas svarias pergales S. Halep iškovojo dar žaisdama jaunių turnyruose.

2008 metais tenisininkė triumfavo prestižiniame „Roland Garros“ jaunių turnyre bei savo amžiaus grupėje tapo pirma pasaulio rakete. Vėliau S. Halep pergales pradėjo skinti ir tarp suaugusiųjų, varžydamasi ITF kategorijos turnyruose. Vis dėlto rezultatai Rumunijos tenisininkės netenkino, kadangi jai nepavyko įveikti suaugusiųjų „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų kvalifikacijų bei pakilti į pirmą planetos reitingo šimtuką. Viena iš nesėkmių priežasčių sportininkė įvardijo... pernelyg didelę krūtinę.

„Šis svoris sukelia man problemų. Tai paveikia mano reakciją, dėl krūtinės jaučiuosi nepatogiai žaisdama. Kasdieniniame gyvenime taip pat nemėgstu savo krūtinės, todėl daryčiausi operaciją net jei nebūčiau sportininkė“, – tuomet teigė S. Halep.

2009 metų rudenį Rumunijos tenisininkei buvo atlikta operacija, po kurios jos krūtinė buvo sumažinta nuo 34DD dydžio iki 34C. Sportininkės sprendimo nepakeitė ir aistruoliai, kurie siekdami atkalbėti tenisininkę nuo minčių apie operaciją, net rašėsi peticiją.

Vis dėlto gerų rezultatų laukti reikėjo dar ilgai: nors S. Halep ir pavykdavo įveikti „Didžiojo kirčio“ turnyrų kvalifikacijas, pagrindinėse varžybose ji retai peržengdavo pirmo rato barjerą, o planetos reitinge užėmė pozicijas antroje šimtuko pusėje.

Viskas pasikeitė praėjusių metų gegužę, kai Romoje vykusiame WTA serijos turnyre, kuriame žaidė 9 iš 10 pajėgiausios planetos tenisininkės, S. Halep buvo eliminuota tik pusfinalyje. Sėkmingas žaidimas suteikė pasitikėjimo savo jėgomis ir per likusią sezono dalį rumunė triumfavo WTA serijos turnyruose Niurnberge, Hertogenbose, Budapešte, Niu Hevene, Maskvoje ir Sofijoje, o „US Open“ pasiekė geriausią karjeros rezultatą „Didžiojo kirčio“ turnyruose, patekdama į aštuntfinalį.

S. Halep metus baigė būdama 11-a pasaulio raketė bei išrinkta didžiausią pažangą 2013-ais padariusia planetos tenisininke.

„Operaciją dariausi dėl teniso ir jaučiuosi labai laiminga. Dabar matau, jog tai buvo geras sprendimas“, – teigė S. Halep, kuri pasaulio reitinge šiuo metu užima ketvirtą poziciją.

Antradienį nugalėjusi amerikietę Sloane Stephens, 22-ejų rumunė atsidūrė per žingsnį nuo pirmo karjeroje „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalio. „French Open“ ketvirtfinalyje ketvirta pagal skirstymą S. Halep susikaus su ruse Svetlana Kuznecova.