Trims aukso, sidabro ir bronzos medalius parvežusiems Lietuvos įguloms iš viso Savivaldybė atseikėjo 9 tūkst. litų.

„Labai džiaugiuosi jus ir vėl čia matydamas su eiliniais medaliais ir pergalėmis. Mane, kaip buvusį irkluotoją, tai ypač džiugina. Malonu, kai dar nuo Antano Bagdonavičiaus ir Vytauto Briedžio laikų, aukštai iškelta Lietuvos irklavimo vėliava ir toliau plevėsuoja aukštumoje.

Jeigu gerai atsimenu statistiką, Lietuvos irkluotojai pasaulio ir Europos čempionatuose yra sukaupę daugiausiai medalių iš visų sporto šakų. Atsižvelgdami į kažkada Mindaugo Griškonio pasakytą pastabą, kad „lentučių“ nebėra, kur dėti, atradome galimybę be „lentučių“ sportininkams įteikti ir rimtesnes dovanas“, - į savivaldybę susirinkusius sportininkus nustebino J. Pinskus.

Piniginės premijos

Penktą karjeroje Europos čempionatų medalį, šįkart – bronzinį, iškovojusiam M. Griškoniui įteiktas padėkos raštas už Lietuvos ir Vilniaus miesto vardo garsinimą bei 1000 litų čekis.

Sidabro medalius Belgrade iškovojusioms dvivietininkėms Mildai Valčiukaitei ir Donata Vištartaitei be padėkos raštų įteiktas ir 3000 litų čekis.

Po trejų metų pertraukos antrą kartą Europos čempionais tapusiems dvivietininkams Sauliui Ritteriui ir Rolandui Maščinskui be padėkos raštų įteiktas ir 5000 litų čekis.

Asmeniniais padėkos raštais už Lietuvos ir Vilniaus miesto garsinimą be medalininkų apdovanoti ir visi likę Serbijoje kovoję rinktinės nariai: Lina Šaltytė su trenere Aldona Tamulevičiene, keturvietės įgula – Andrius ir Vytautas Lapatiukai, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius – bei jų treneriai Vladislavas Sokolinskis ir Virgaudas Leknickas, M. Griškonio treneris Robertas Tamulevičius, S. Ritterio ir R. Maščinsko treneris Mykolas Masilionis, D. Vištartaitės ir M. Valčiukaitės treneris Tomas Valčiukas bei rinktinės vadovė Inga Daukantienė.

Lietuvos irklavimo federacijos vardu už paramą irkluotojams dėkojo viceprezidentai Antanas Guoga ir Rima Karalienė. Pastaroji mero pavaduotojui J. Pinskui taip pat įteikė dovanų.

„Sportininkai retai sulaukia tokio dėmesio – noriu padėkoti visos LIF vardu už priėmimą, premijas ir parodytą dėmesį. Ačiū jums, kad pripažįstate irklavimą“, - sakė A. Guoga, medalininkams įteikęs savo gintarines dovanas.

Kalbėta ir apie irklavimo problemas, artimiausius planus

„Mes visi dar daug daug turime nuveikti kartu, kad atstatytume bent tai, kas buvo. Prieš karą Vilniuje buvo vienuolika irklavimo bazių, dabar liko tik pusė „Žalgirio“ bazės. Sąlygų nėra, bet jūsų rezultatai stebina“, - teigė J. Pinskus.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas irkluotojų rezultatus Belgrade pavadino fantastika bei žadėjo didesnį darbą dėl sporto Vilniuje.

„Labai džiugu, kad nepaisant sunkumų, irkluotojų ir kitų sportininkų rezultatai labai džiugina. Taip sporto padėtis tik gerėja. Žinau, kad politikai dažnai daug žadą, tačiau viskas juda lėtai. Kol medalius vežate, visiems atrodo, kad tai labai paprasta ir viskas yra gerai. Kai medalių nebebus – tada tik visi susizgribs, kad nieko neliko“, - kalbėjo R. Vaiginas, prisiminęs planus Vilniuje pastatyti dar bent vieną irklavimo bazę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)