28-erių atletas išskubėjo į namus pas širdies draugę, bėgikę Dianą Lobačevskę. Medikai prognozavo, kad ji dar praėjusį penktadienį susilauks naujagimio, bet sportininkų dukrelė, panašu, nenorėjo ateiti į pasaulį nesulaukusi tėčio.

„Vaikas laukė manęs ir medalio, – šypsojosi M. Griškonis. – Kiekvieną laisvą nuo varžybų valandėlę rašiau, skambinau į Vilnių – labai norėjau spėti grįžti.“

Tuo tarpu Europos čempione tapusiai porinės dvivietės įgulai Rolandui Maščinskui ir Sauliui Ritteriui niekur lėkti nereikėjo. Irkluotojai galėjo pasidžiaugti ne tik medaliu, kurį lygino su pernai iškovotu planetos pirmenybių sidabru, bet ir Belgrade pagerintu asmeniniu rekordu bei geriausiu Europos pasiekimu (6:08,82 min).

Savos upės užutekyje įrengtame kanale pastarųjų krito ne vienas, kadangi čempionato metu pūtė irkluotojams palankus vėjas. Tuo tarpu vandens lygį kanale reguliuojantys šliuzai pirmenybių organizatorius apsaugojo nuo Balkanus neseniai nusiaubusių neregėto masto potvynių.

Europos geriausią pasiekimą pagerino ir Lenkijos dvivietės įgula Magdalena Fularczyk bei Natalia Madaj, kurios finale po dramatiškos kovos aplenkė favoritėmis laikytas lietuves Donatą Vištartaitę ir Mildą Valčiukaitę. Dėl to pelnytas sidabras planetos čempionėms paliko kartėlio prieskonį.

„Buvome taip pripratusios prie pirmų vietų, kad dabar šiek tiek skaudu. Bet reikia pripažinti, kad lenkės buvo už mus stipresnės ir vertos titulo. Žinome, ką padarėme ne taip, ir pasitaisysime“, – kalbėjo D. Vištartaitė.

„Kitos komandos, taip pat ir didžiųjų irklavimo valstybių, dabar labai intensyviai ieško naujų savo sportininkų kombinacijų, todėl ateityje gali atsirasti naujų konkurentų“, – pridūrė merginų treneris Tomas Valčiukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)