„Vilnius Challenge“ yra komandinės varžybos. Čia ypač svarbu patikimas partneris ir partnerė, nes visos kliūtys įveikiamos dviese. Komandos sugebėjimas įveikti trasą ir pasiekti finišą multisporto varžybose pirmiausia priklauso nuo to, kiek dalyviai sugeba veikti kaip komanda, kaip padeda vienas kitam – gali tekti ir partnerio dviratį pastumti, ir nesusipykti, aiškinantis ženklus žemėlapyje“, - sako varžybų organizatorius Vytenis Benetis.

Prie starto linijos birželio 7-ą dieną stos ir didžiausio Lietuvos naujienų portalo bei varžybų informacinio partnerio DELFI, taip pat „Vilnius Challenge“ pagrindinio rėmėjo ir ilgamečio partnerio „NISSAN“ komandos.

„Vilnius Challenge“ rengiamas jau šeštą kartą. Varžybose dalyvaus per 1400 dalyvių iš 10 užsienio šalių. Varžybos vyks ir gražiausiose, ir labiausiai neįtikėtinose Lietuvos sostinės vietose. Varžybų dalyviai, kaip ir ankstesniais metais turės orientuotis Vilniaus mieste, važiuoti dviračiais, įveikti bėgimo, požemių, irklavimo bei riedučių rungtis. Tikslias trasas dalyviai sužino tik stovėdami prie starto linijos. Organizatoriai trasas Lietuvos sostinėje stengiasi suplanuoti taip, kad intriga būtų kuo didesnė.

Barnis miške vestuvėms nesutrukdė

Prieš ketverius metus su tuometine širdies drauge „Vilnius Challenge“ varžybose pirmą kartą dalyvavęs Mantas Marcinkevičius sako, kad jam ir jo partnerei varžybos tapo tikru jausmų išbandymu.

„Pamenu, pasiklydę miške su Vaiva labai pykomės, netrūko stiprių emocijų kertant upę ir laviruojant dviračiais Karoliniškių kalvose, tačiau, kaip sakoma, tai, kas mūsų nepražudo, daro mus stipresniais“, - patirtus nuotykius prisimena M. Marcinkevičius. Po kurio laiko atšventusi vestuves Marcinkevičių šeima po metų vėl dalyvavo „Vilnius Challenge“.

„Antrą kartą tik dėl vaikiškų klaidų orientuojantis nepavyko užimti prizinių vietų, bet faktas, kad multisportas ir „Vilnius Challenge“ varžybos buvo mūsų šeimos komandinės dvasios stiprinimo šaltinis, šią patirtį perkėliau ir į darbovietę“, - sako M. Marcinkevičius.

Kolegos istorijos įkvėpti „Vilnius Challenge“ dalyvaus aštuoni M. Marcinkevičiaus įmonės darbuotojai – viena pora varžysis vyrų grupėje elito trasoje, o kitos trys – mišrioje mėgėjų grupėje.

„Norinčių buvo ir daugiau, bet kol jie galvojo, baigėsi registracijos laikas“, - juokiasi M. Marcinkevičius. - Sportas dabar labai populiaru, kaip sakoma „ant bangos“ taigi įskiepyti sportą kolektyvui nebuvo labai sunku, esu dėkingas įmonės vadovams, kurie noriai kompensuoja dalyvio mokesčius, taip skatindami darbuotojus sportuoti, tobulėti, ugdyti komandinę dvasią“.

Pasikvietė klientus skandinavus

Net 11 komandų „Vilnius Challenge“ varžybose atstovaus IT paslaugas teikiančiai UAB „Baltic Amadeus“. Viena komanda varžysis mėgėjų grupėje, kitos – pradedančiųjų.

„Norinčių į mėgėjų grupę buvo kur kas daugiau, bet pavėlavome registruotis, tad šiemet jėgas bandysime su pradedančiaisiais“, - sakė įmonės marketingo vadovas Darius Dužinskas. Įmonės atstovai į varžybas pasikvietė ir savo klientus.

Pasak D. Dužinsko, jaunas ir entuziastingas įmonės kolektyvas šiemet yra pasiryžęs sudalyvauti 12 įvairių sporto renginių.

„Esame itin aktyvių specialistų kompanija, dalyvaujanti visur, kur tik gali. Kasdien mėgaujamės ne tik darbu, bet ir laisvalaikiu. Skatiname savo darbuotojus būti aktyviais, sportuoti ir rūpinamės jų sveikata, todėl šiais metais pasiūlėme kolektyvui priimti didelį iššūkį. Jį sudaro 12 įvairių sporto renginių (bėgimas, dviračiai, multisportas, turistinis sąskrydis ir pan.) per visus metus. Priėmę iššūkį ir vykdantys jo taisykles – skatinami bei apdovanojami įvairiais prizais“, - apie ambicingą kolektyvo planą kalbėjo D. Dužinskas.

Anot jo, „Vilnius Challenge“ ne tik puiki galimybė išbandyti savo jėgas ne vienoje sporto rungtyje, aplenkti konkurentus ir susirasti naujų draugų, bet ir galimybė geriau pažinti kolegas, bei Vilnių.

„Šiemet itin džiaugiamės stipria mėgėjų trasos komanda, kurie yra rimti pretendentai kovojant dėl prizinių vietų“, - D. Dužinskas neslėpė, kad jo kolegos turi rimtų ketinimų siekti aukštų rezultatų.

Azartiški konsultantai

11 komandų arba 22 darbuotojai „Vilnius Challenge“ varžybose atstovaus ir „Deloitte Lietuva“. Pasak įmonės rinkodaros vadovės Linos Pradkelienės, jų jaunatviškas kolektyvas yra itin azartiškas, mėgstantis iššūkius ir siekiantis užsibrėžtų tikslų.

„Mums dalyvavimas šiame renginyje − tai ne tik komandinės dvasios stiprinimas, įdomus ir azartiškas laisvalaikio praleidimas kartu su kolegomis, bet ir siekis propaguoti sveiką gyvenimo būdą, galimybė ekstremaliose situacijose atrasti naujas kolegų savybes, ugdyti ištvermę“, - sakė L. Pradkelienė.

Atvyksta kolegos iš Londono

Atstovybes skirtingose šalyse turinti įmonė „TransferGo“ dalyvauti „Vilnius Challenge“ pasikvietė keturis kolegas iš Londono. Iš viso bendrovei atstovaus septynios komandos.

„4 darbuotojai atvyksta iš Didžiosios Britanijos ir „Vilnius Challenge" varžybose atstovaus Londonui. 10 darbuotojų atstovaus Vilniaus miestui, nes būtent čia yra įsikūrusi mūsų produkto vystymo komanda. Turime ofisus skirtingose šalyse, todėl stengiamės bent du kartus per metus susiburti ir daugiau laiko praleisti visi kartu. Kadangi įmonėje beveik visi yra aktyviai sportuojantys, išgirdę apie „Vilnius Challenge“ nusprendėme, kad tai yra būtent tos varžybos, kuriose galėtų dalyvauti visa komanda“, - kalbėjo įmonės vienas direktorių Edvinas Šeršniovas. Šios įmonės atstovai taip pat kasmet dalyvauja įvairiuose maratonuose.

Žada stebinti apranga

Šešias komandas į „Vilnius Challenge“ siunčia „Sveikatingumo projektai“. Pasak įmonės atstovo Andriaus Bakano, varžybose dalyvaus įmonės darbuotojai iš Vilniaus ir Kauno, kuriuos trasoje palaikys gausus sirgalių būrys.

„Kiekvienam dalyviui specialiai gaminame sportinę aprangą, todėl mūsų įmonės komandos tikrai išsiskirs iš kitų dalyvių“, - žadėjo A. Bakanas. Pasak jo, multisporto varžybos puiki proga kolektyvui pabendrauti ir pasivaržyti tarpusavyje.

Nori geriau pažinti kolegas

Trims komandoms „Vilnius Challenge“ varžybose įmonei „Sicor Biotech“. Pasak jos atstovo Vaido Rimo, sportiškas gyvenimo būdas įmonėje yra ypač skatinamas.

„Dalyvavimas „Vilnius Challenge“ yra ne tik varžybos - tai teigiamų emocijų, geros nuotaikos renginys ir vienas iš komandos formavimo būdų. Dalyvavimas renginyje - puiki patirtis praversianti ir darbo aplinkoje, tokios varžybos ne tik skatina bendradarbiavimą, gerina darbuotojų santykius, bet ir suteikia naujos energijos darbams. Bendros laisvalaikio veiklos leidžia kolegoms labiau pažinti vienas kitą, pamatyti kolegų savybes, kurių darbe nepamatysi. Įveikus tikslą - įgyjama daugiau pasitikėjimo vienas kitu“, - sakė V. Rimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją