Buvo naivu manyti, kad slovakai, išvarginti kibių Izraelio gynėjų, šeštadienį atrodys ne tokie švieži ir aktyvūs, kaip prieš tai. Iš dalies taip ir atrodė, bet ir mūsiškiai žaidė žymiai geriau nei išvakarėse.

Lietuvaičiai, sunkiai dirbdami gynyboje, stabdydami aukštaūgius – dvimetrinius Oliverį Rabeką, Martiną Slaninką ar Patriką Hruscaką, kur pagrindinis krūvis teko Vaidotui Grosui, puolime sėkmingai išnaudodami linijos žaidėją Tadą Stankevičių ir kitos grandies žaidėjus, po kruopelytę rinko įvarčius savo naudai.

Be to, gynėjams sėkmingai talkino vartininkas Vilius Rašimask keliskart pademonstravęs aukštą klasę. Antrojo kėlinio 38 min. mūsiškių persvara siekė keturis įvarčius (16:12), bet po penkių minučių jau tik vieną – 16:15. Galiausiai paskutinę sekundę slovakų aukštaūgis Oliveris Rabekas iš toli tiksliai pasiuntė kamuolį į vartų kamputį ir išplėšė slovakams pergalę minimaliu skirtumu 25:24 (9:12).

Mūsiškiams daugiausiai įvarčių (po 5-is) pelnė Tadas Stankevičius, Povilas Babarskas ir Aidenas Malašinskas.

Slovakijos ekipoje taiklumu pasižymėjo Oliveris Rabekas, taikliai atakavęs 6 kartus ir Martinas Slaninka – 4 įvarčiai.

Kitose rungtynėse Izraelio komanda susitiko su Lenkijos antrąja rinktine ir pralaimėjo jai 26:33 (10:15).
Sekmadienį paskutinę turnyro dieną mūsiškiai žais su Izraelio ekipa, kuri taip pat kol kas patyrė abu pralaimėjimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)