Vaikai sutiko mane nepatikliai, nes mes buvome nepažįstami, bet po kurio laiko jie įsileido mane į savo ratą ir mes smagiai praleidome laiką. Pasportavome gryname ore, atlikome kelis apšilimo pratimus bei pritūpimus, šuoliukus, atsispaudimus, įtūpstus ir kitus pratimus“, – pasakojo D. Dubinas.

Kultūristas dirba asmeniniu treneriu ir su vaikais jam iki šiol dirbti nebuvo tekę. Tačiau pirma patirtis atletui suteikė daug gerų emocijų, o ir vaikams treniruotė patiko bei buvo naudinga. D. Dubinas mano, kad tokie užsiėmimai svarbūs tiek jam, tiek vaikams.

„Aš matau, kad galiu kažką duoti tiems mažyliams, padaryti kažką naudingo ir tikiuosi, kad jie pasinaudos šiuo momentu“, – sako sportininkas.

Vaikus labiausiai sudomino tai, kad jie pamatė, jog daugumą fizinių ir jėgos pratimų galima atlikti tiesiog lauke, be jokios papildomos įrangos. Kultūristas iš vaikų taip pat sulaukė daugybės klausimų – kiek Deividas pakelia svorio, ką valgo, ką jie turi valgyti bei koks atleto laisvalaikis.

Ši treniruotė – lyg įvadas į birželio 1 d. rengiamą labdaros koncertą Kauno sporto halėje „Tyra vaikystės siela“ vaikų dienos centrui „Užuovėja“ įrengti. Dienos centro tikslas – teikti socialinę, materialinę ir psichologinę pagalbą vaikų dienos centą lankantiems vaikams bei jų šeimoms, įgalinant pačias šeimas spręsti jose kylančias problemas, taip pat Vaikų užimtumu po pamokų pasirūpinimas, tėvų ir vaikų švietimas. D. Dubino manymu, ši akcija turėtų padėti vaikų ateičiai.

„Vaikai svarbiausi mūsų gyvenime, tad tikrai reikia padėti jiems, o ne užmerkti akis ir tikėtis, kad kažkas padės be mūsų. Aš tiesiog darau tai, kas, manau, yra teisinga ir reikalinga. Šis koncertas bei vykstanti akcija turėtų pagelbėti vaikams ir jų ateičiai“, – neabejoja čempionas.

D. Dubinas prie akcijos prisideda ne tik leisdamas laiką su vaikais ir padėdamas organizatoriams, bet ir pats aukojo pinigus tik išgirdęs apie šią galimybę. Atletą liūdina žmonės, kurie neatkreipia dėmesio ten, kur to labiausiai reikia.

„Esu pasipiktinęs žmonėmis ir jų abejingumu. Pavyzdžiui, kai „Facebook“ paskyroje pasidalinu konkursu, kuriame žmonės gali laimėti nemokamą treniruočių programą, sulaukiu 200 pasidalinimų, 18 tūkst. peržiūrų. Kitas atvejis, kai pasidalinu žinute apie pagalbą vaikams ir prašau draugų pasidalinti, nes tuo galime padėti. Ir ką jūs manote – 2 pasidalinimai ir 1600 peržiūrų... Žmonės turėtų kreipti dėmesį ten, kur reikia“, – neabejoja D. Dubinas.

Birželio 1 d., Vaikų gynimo dieną, organizuojamas labdaros koncertas Kauno sporto halėje „Tyra vaikystės siela“ vaikų dienos centrui „Užuovėja“ įrengti. Koncerte pasirodys „Rondo“ su „Božole“ choru, grupė „16 Hz“, šokių grupė „Funny beat“, dainininkai Rytis Cicinas, Vytautas Matuzas, Ovidijus Vyšniauskas, Mia, Virgis Stakėnas, Gytis Paškevičius, „Lietuvos balsas 2012“ nugalėtoja Julija Jegorova, iliuzionistas Rolandas Kančauskas, vaikų ansambliukai „Medutis“, „Svajonių gija“, Vaikų dienos centro „Solija“ grupė.

Lietuvos samariečių bendrijos (LSB) Kauno skyrius Vaikų dienos centras „Užuovėja“ šiuo metu laikinai glaudžiasi jau privatizuotame pastate Gimnazijos g. 4/Šv. Gertrūdos g. 17. Kauno miesto savivaldybė panaudos sutartimi Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriui paskyrė erdvų, bet labai apleistą pastatą Šv. Gertrūdos gatvėje 8A. Paskutinį kartą šis pastatas remontuotas 1973 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)