Kartų kaita neturėtų gąsdinti Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės atstovų.

Jei vyrų komandoje iš pasitraukusių Edvino Krungolco ir Andrejaus Zadneprovskio lyderio vaidmenį pernai perėmė Justinas Kinderis, pamaina pamažu auga ir 30-metei L. Asadauskaitei.

Savaitgalį Lenkijoje pasibaigusiame planetos jaunimo (iki 21-erių metų) čempionate sidabro medalį ant krūtinės užsikabino I. Serapinaitė, o jos sesuo Emilija užėmė šeštą vietą.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas įsitikinęs, kad lietuvės būtų laimėjusios dar ir auksą komandų įskaitoje, jei ne trečią rinktinės narę Karoliną Gužauskaitę ištikusi nesėkmė: nukritusi nuo žirgo 20-metė sportininkė nebaigė jojimo rungties ir liko 32-a.

Tačiau I. Serapinaitė neabejoja, kad progų tapti planetos čempione savo amžiaus grupėje ji dar turės, kadangi galės dalyvauti dar dviejuose jaunimo čempionatuose. Tuo tarpu Lenkijoje triumfavusi vengrė Zsofia Foldhazi – vyresnė už lietuvę beveik dvejais metais.

„Antra vieta – ne pirma, stengsiuosi žengti ir tą paskutinį žingsnį. Jeigu bus galimybių, dalyvausiu ir suaugusiųjų, ir jaunimo pirmenybėse, kol tik turėsiu tokią teisę“, – sakė penkiakovininkė, savo sąskaitoje jau turinti 2012 ir 2013 metų planetos jaunių (iki 18 metų) čempionės titulus.

Varžybose Lenkijoje po trijų rungčių į prizininkų pakylą taikė abi seserys: Ieva buvo pirma, Emilija – trečia. Tačiau bėgdamos ir šaudydamos jos neatlaikė konkurenčių tempo.

Paskutinė šiuolaikinės penkiakovės rungtis vilnietėms dažnai kiša koją. Bet merginas treniruojantis Artūras Kalininas žada ateityje pridengti ir šią silpnąją vietą.

„Fechtavimas ir plaukimas yra jų arkliukas, o bėgimui dar reikia laiko. Tai – ne problema. Per metus galima gerokai pagerinti bėgimo rezultatus, tik reikia žiūrėti, kad dėl to nenukentėtų kitos rungtys“, – aiškino specialistas.

Ar dvynės ateityje pajėgs lenktyniauti ir su pačia L. Asadauskaite? Į tokį klausimą I. Serapinaitė atsako šypsodamasi.

„Per didelį darbą viskas pasiekiama. Galbūt kažkada Lauros bus galima paklausti, ar ji gali plaukti taip greitai kaip mes. Visos turime savų ginklų“, – kalbėjo jaunoji penkiakovininkė.

„Po olimpinių žaidynių rimčiau kalbėsime, kas ką turės vytis. Kol kas Laura – ryški lyderė, o pretendenčių į antrą olimpinį kelialapį – daug, ne tik jaunimas, bet ir Lina Baliutavičiūtė, Gintarė Venčkauskaitė. Konkurencija labai didelė, bus kova. O tikslas vienas – nebus medalių, nebus finansavimo“, – situaciją apžvelgė V. Kalininas.

Vis dėlto šiuo metu seserų Serapinaičių galvose – ne olimpinės žaidynės, o valstybiniai brandos egzaminai. Jono Basanavičiaus gimnazijos abiturientės dar neatskleidžia, kokias studijas ketina pasirinkti, bet dvynėms veikiausiai teks pirmą kartą išsiskirti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)