„Čempionate dalyvaus daugiau nei 250 dalyvių, jie kovos 23 grupėse (pagal amžių ir meistriškumą)“, - sakė Lietuvos tradicinės karatė asociacijos prezidentas Giedrius Dranevičius. - Šiemet pirmą kartą sportininkai kovos iš karto ant 4 tatamių. Anksčiau esame turėję daugiausia 3 tatamius. Taip pat pirmą kartą čempionatą rengiame nauja sistema, kuri turėtų būti naudinga sportininkams.

Dauguma suaugusiųjų yra ir teisėjai, todėl pirmiausia jiems leisime pademonstruoti savo meistriškumą, kad vėliau galėtų visą dėmesį skirti teisėjavimui, nereikėtų blaškytis. Taip pat išskaidysime apdovanojimų ceremonijas. Sportininkai bus apdovanojami iš karto po savo finalų, kad nereikėtų karštą dieną anksti baigus kovas ilgai sėdėti salėje“.

Lietuvos čempionatas, tradiciškai, yra svarbiausios atrankos kovos dėl vietų nacionalinėje rinktinėje. Geriausiai pasirodę sportininkai pelnys kelialapius į 2014-ų pasaulio tradicinės karatė čempionatą, kuris spalio pabaigoje vyks Ženevoje (Šveicarija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją