Penktadienį per susitikimą su žurnalistais DELFI paprašytas pasidalinti savo ateities planais, K. Rimšelis ėmė cituoti ir Lietuvos ledo ritulio rinktinės trenerį iš Vokietijos Berndą Haake, ir šveicarų rašytoją bei dramaturgą Maxą Frischą.

„Aš ir toliau mylėsiu sportą ir muziką“, – šypsodamasis Lietuvos politikams dvi prioritetines sritis nurodžiusio B. Haake mintį perfrazavo K. Rimšelis.

Dar kartą pasiteiravus, ar savo ateitį sieja su darbu valstybės tarnyboje, KKSD vadovas buvo lakoniškas.

„Mano tolesnė ateitis – mano reikalas. Gyvenime aš ne kartą esu ir darbo ieškojęs, ir pralošęs, todėl jokių problemų tame nematau. Tik metai vis kaupiasi“, – sakė K. Rimšelis.

Jo kadencija baigsis birželio 30 d. KKSD generalinį direktorių į pareigas vidaus reikalų ministro teikimu skiria Vyriausybė.

Vadovauti KKSD K. Rimšelis 2010 metais pradėjo laimėjęs konkursą, bet netrukus dėl pasikeitusių teisės aktų iš valstybės tarnautojo, dirbančio neterminuotą laiką, virto valstybės pareigūnu, kurių maksimali darbo trukmė apribota dviem ketverių metų kadencijomis.

Pasak K. Rimšelio, nei Vidaus reikalų ministerijos, nei Vyriausybės atstovai su juo galimybių eiti KKSD generalinio direktoriaus pareigas dar vieną kadenciją nėra aptarę.

„Po teisybei, aš tų procedūrų nelabai ir žinau, nes niekas su manimi apie jas ir nėra kalbėjęs“, – teigė K. Rimšelis.

Jo pavardę pastarosiomis savaitėmis linksniavo svarbiausių šalies sporto visuomeninių organizacijų – Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) – vadovai, neva pasipiktinę naujo Kūno kultūros ir sporto įstatymo juodraščiu. K. Rimšelį nevyriausybininkai apskundė Seimui ir premjerui Algirdui Butkevičiui, bet pastarasis reaguodamas patikino, jog neketina atleisti KKSD vadovo iš pareigų.

„Kiekvienais metais Vyriausybė mane galėjo atleisti nepatvirtindama KKSD veiklos ataskaitos. Bet visos jos, įskaitant praėjusių metų, buvo patvirtintos“, – situaciją komentavo pats K. Rimšelis.

KKSD vadovas priklauso Liberalų ir centro sąjungai, praėjusiuose Seimo rinkimuose patyrusiai triuškinančią nesėkmę. Tiesa, K. Rimšelis teigė pastaruosius ketverius metus visiškai nusišalinęs nuo politinės veiklos ir neturintis planų kandidatuoti 2016 metų Seimo rinkimuose, kuriuose liberalcentristai turėtų dalyvauti susijungę su Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujama sąjunga „Taip“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)