Nors klaipėdiečiams tokios triumfo akimirkos puikiai pažįstamos, tačiau emocijos vėl tryško per kraštus – liejosi šampano purslai ir buvo šokamas pergalės šokis.

„Dragūną“ į pergalę vedė Benas Petreikis, įmetęs 11 įvarčių (8 iš 7 m), Karolis Stropus pelnė 5, Gražvydas Juška (1 iš 7 m) ir Jonas Truchanovičius – po 3, Mindaugas Dumčius (1 iš 7 m) ir Remigijus Vaičikauskas – po 2, Mindaugas Meškauskas, Edvinas Vorobjovas, Arvydas Bučius ir Evaldas Griežė – po 1 įvartį.

Vilniaus komandoje išsiskyrė Skirmantas Plėta, įmetęs 7 įvarčius (2 iš 7 m). Vaidas Trainavičius pelnė 5, Tadas Jurelevičius ir Valdas Drabavičius – po 4, Tomas Bernatavičius – 3, Artūras Švilpa ir Mindaugas Sukackas – po 2 įvarčius.

Dragūniečiai čempiono titulo link nukeliavo tiesiausiu keliu – varžovams finale neleido pajusti pergalės skonio. Pirmose finalo rungtynėse Klaipėdoje „Dragūnas“ sostinės rankininkus įveikė rezultatu 36:29, o antrose Vilniuje po pratęsimo – 30:28.

Darius Jasinskas („Dragūno“ komandos kapitonas): „Penktą kartą tapti Lietuvos čempionu – nuostabus jausmas. Net saldesnis, nei prieš tai iškovojus šį titulą. Juk apginti nugalėtojų vardus visada sunkiau, nes visi prieš čempionus kaunasi su dviguba energija. Šis finalas buvo labai sunkus, turbūt vienas iš sunkiausių. Komandos draugų nuteikti kovai nereikėjo, visi suprato, kad namuose žūtbūt privalome laimėti ir atsidėkoti savo sirgaliams už viso sezono palaikymą.“

Miglius Astrauskas („Dragūno“ vyr. treneris): „Kantriai gydėmės traumas ir planingai ruošiamės šiai finalo serijai. Džiugu, kad viskas pavyko. Vyrai tikrai nenuvylė noru ir kovingumu. To siekėme visą sezoną, dabar galime atsikvėpti ir pasidžiaugti pergale. Ruošiame, ugdome jaunus žaidėjus ir jie tampa vis galingesni. Visada žaidėjams kartoju, kad pergalės pasiekiamos tik per kantrų kelių metų darbą, viskas savaime neateina. Kaip švęsime pergalę? Aš apie tai net negalvojau. Grįžo iš Ukrainos treneris Artūras Juškėnas, gal jis yra paruošęs kokių staigmenų.“

Antanas Taraskevičius (VHC „Šviesa“ treneris): „Dragūnas“ objektyviai tapo stipriausiais Lietuvoje. Sveikinu juos su pergale ir džiaugiuosi, kad mes sugebėjome jiems garbingai pasipriešinti. Vilniuje turėjome visas galimybes laimėti ir tada finalo serija galėjo pakrypti kitaip. Mums pritrūko šiek tiek jėgos ir taiklių tolimų metimų. Nepaisant visko, iškovota antra vieta - tai geriausias klubo rezultatas per visą istoriją.“

„Dragūnas“ tapo šio sezono LRL reguliaraus čempionato nugalėtoju (13 pergalių, 1 lygiosios, 2 pralaimėjimai), vilniečiai užėmė trečią vietą (11 pergalių, 1 lygiosios, 4 pralaimėjimai).

Vilniaus VHC „Šviesa“ LRL pusfinalio seriją 2:1 laimėjo prieš pernykščius vicečempionus Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkus. „Dragūnas“ taip pat 2:1 palaužė Kauno „Granito-Gajos-Kario“ ekipą.

LRL bronza – alytiškiams

LRL bronzos medaliai atiteko Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkams, kurie savo žiūrovų akivaizdoje lemiamose mažojo finalo rungtynėse rezultatu 26:25 (15:12) nugalėjo Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkus. Praėjusio sezono vicečempionai alytiškiai mažojo finalo seriją laimėjo 2:1.

Rungtynių pabaiga buvo išties dramatiška – pergalingą įvartį paskutinę sekundę įmetė ir alytiškiams pergalę išplėšė Žygimantas Micevičius.

„Almeidos-Stronglaso“ ekipą į pergalę vedė Gintautas Adamkevičius, įmetęs 7 įvarčius (2 iš 7 m), Mindaugas Visalga surinko 5, Aurelijus Sabonis – 4 (1 iš 7 m), Linas Paliušis ir Žygimantas Micevičius (1 iš 7 m) – po 3, Irmantas Asakavičius ir Robertas Pažulis – po 2 įvarčius.

„Granito-Gajos-Kario“ ekipoje išsiskyrė Paulius Šarkauskas, įmetęs 8 įvarčius (2 iš 7 m). Valdas Jarukas pelnė 5, Mindaugas Urbonas ir Aurimas Balčiūnas – po 3, Lukas Feoktistovas ir Lukas Sutkus – po 2, Algirdas Lazauskas ir Edvinas Balčiūnas – po 1 įvartį.

Valdemaras Novickis (Kauno „Granito-Gajos-Kario“ treneris): „Labai gražios rungtynės, gražiai publika palaikė. Garbingai pralaimėtos rungtynės, garbinga ketvirta vieta.“

Eugenijus Gimbutas (Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ treneris): „Labai džiaugiamės, rungtynės buvo puikios. Tikras finalas, jaučiamės kaip čempionai. Dėkoju visiems vyrams, jie atidavė visas jėgas, kad iškovotų sunkią bet labai pelnytą pergalę“.

Gintautas Adamkevičius (Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ žaidėjas): „Sunku net kalbėti, daug džiaugsmo. Ačiū sirgaliams, kurie taip gausiai susirinko ir palaikė mus. Šią pergalę skiriame visam Alytui. Kauniečiai net ir be pagrindinio žaidėjo Vaido Drevinsko puikiai kovėsi, buvo išties sunku. Ačiū Dievui, kad mes laimėjome.“

Pirmą dvikovą, vykusią praėjusį šeštadienį Alytuje, kauniečiai laimėjo rezultatu 28:25, tačiau trečiadienį savo žiūrovų akivaizdoje paskutinėmis sekundėmis patyrė pralaimėjimą – 25:26.

LRL reguliariajame čempionate alytiškiai užėmė antrą vietą (11 pergalių, 2 lygiosios, 3 pralaimėjimai), „Granito-Gajos-Kario“ atstovai liko penkti (9 pergalės, 7 pralaimėjimai).

Kauniečiai ketvirtfinalyje 2:1 eliminavo galingą Varėnos „Ūlos“ ekipą (daugelis rankinio ekspertų „Ūlai“ prognozavo vietą finale), o pusfinalyje atkakliai priešinosi ir tik po trijų serijos rungtynių 1:2 nusileido čempionui – „Dragūnui“.

„Almeida-Stronglasas“ ketvirtfinalyje 2:0 nukovė Kauno „LSU-Lūšies“ ekipą, o pusfinalyje 1:2 nusileido Vilniaus VHC „Šviesa“ rankininkams.

Vilniaus SM „Tauro-Vilniaus kolegijos“ ekipa – Lietuvos moterų rankinio lygos finale

Penktose Lietuvos moterų rankinio čempionato pusfinalio rungtynėse Vilniaus SM „Tauro-Vilniaus kolegijos“ komanda šeštadienį namuose 32:24 (15:11) nugalėjo Kauno rajono HC „Garliavos SM-CASCADA“ rankininkes, laimėjo seriją iki trijų pergalių 3-2 ir iškopė į finalą.

Nugalėtojoms daugiausia įvarčių – 11 – pelnė Inesa Verbovik. 9 įvarčius į viešnių vartus įmetė Greta Kavaliauskaitė, 4 – Edita Kairytė, 3 – Klaudija Šidlauskytė.

SM "Tauras-Vilniaus kolegija" rankininkės

Pralaimėjusių gretose 8 taiklius metimus atliko Diana Šatkauskaitė, 6 – Kamilė Bušaitė, po 3 – Daiva Būtėnaitė ir Deimantė Bagdonaitė.

„Nors rungtynės buvo lemiamos ir nervingos, bet ganėtinai korektiškos, be ypatingo grubumo. Pranašumą visą laiką turėjo Andrejaus Perovo treniruojamos Vilniaus merginos, kurios žaidė kolektyviškiau ir brandžiau. Garliavietės daugiau demonstravo pavienius veiksmus, matyt, todėl ir pralaimėjo. Neblizgėjo viešnių gretose Diana Šatkauskaitė, nors ir buvo rezultatyviausia su 8 įvarčiais“,– po rungtynių sakė mačo inspektorius Grigorijus Gutermanas.

Lietuvos moterų rankinio lygos finale susitiks šalies čempionės Kauno „ACME-Žalgirio“ rankininkės ir Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“.

Dėl bronzos medalių kovos Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ ir Kauno rajono HC „Garliavos SM-CASCADA“ komandos.

Pirmieji finaliniai susitikimai numatyti gegužės 24 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)