„Tokią praktiką taikome jau antrame čempionate. Noriu, kad mūsiškės nevirtų savose sultyse, o tobulėtų kovodamos su pajėgiomis varžovėmis“, – apie sumanymą rengti atvirą moterų imtynių čempionatą kalbėjo rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

LIF viceprezidentas: prioritetas dvikovų kokybei

Palyginus su prieš metus Panevėžyje vykusiu čempionatu ženkliai sumažėjo graikų-romėnų ir laisvųjų imtynių stiliaus atletų, tačiau Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Giedrius Dambrauskas šio fakto nesureikšmino. „ Taip, klasikų tikrai sumažėjo, tačiau išaugo kokybė. Treneriai atsakingiau žiūri į prestižines varžybas ir neveža tik ką imtynių pradžiamokslį pradėjusių krimsti mėgėjų. Tai naudinga ir patiems sportininkams, ir žiūrovams, kurie vos ne kiekvienoje dvikovoje mato pečius surėmusius Europos ir pasaulio čempionatų bei olimpinių žaidynių prizininkus“, – svarstė G. Dambrauskas.

Jau pirmuose ratuose įvykę susitikimai patvirtino viceprezidento žodžius. Burtų valia ant kilimo kovojo principiniai, nemenkus titulus tarptautinėse arenose iškovoję varžovai „klasikai“ Romas Fridrikas (98 kg) ir Aldas Lukošaitis, Mantas Knystautas (120 kg) ir Artūras Jankauskas, Kristupas Šleiva (59 kg) ir Darius Venckaitis.

Čempionato teisėjas Valdas Grišius: atkreipiau dėmesį į Mažeiką

Daug emocijų ant imtynių kilimo sukėlė „laisvūnų“ imtys tarp Simo Asačiovo ir Jevgenijaus Stramouso bei Jono Rudavičiaus ir Igorio Fiodorovo. Vienas čempionato teisėjų Valdas Grišius suskubo pagirti kojos traumą išsigydžiusį Andrių Žeką ir nuolatinį jo oponentą Tomą Baracevičių. Vis dėlto, daugiausia pagyrų sulaukė nugalėtoju tapęs Andrius Mažeika. „Vaikinas išsiskiria technika. Jei nesumažins apsukų treniruotėse, po kelių metų galėsim tikėtis aukštų rezultatų ir tarptautinėse arenose“, – kalbėjo V. Grišius.

Treneris M. Ežerskis: rinktinės lyderiai jaučiasi tvirtai

Komentuodamas Lietuvos imtynių čempionato graikų-romėnų imtynių turnyrą rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis buvo ramus. „Šis čempionatas įdomus žiūrovams ir svarbus šalies rajonų ir miestų treneriams, tačiau man rezultatai aiškūs, nematau, kad kas nors sugebės pajudinti pirmų numerių pamatus. Rinktinė sukomplektuota, todėl šiame čempionate didesnis dėmesys skiriamas atletų taktiniam pasiruošimui. Apskritai, svarbu, kad geriausi sportininkai negautų traumų. Neturime tiek sportininkų, kad galėtume juos lengva ranka žarstyti“, – kalbėjo rinktinės strategas.

Šalies imtynių specialistai buvo vieningi – gražiausia dvikova, tapusi čempionato puošmena, buvo akistata tarp buvusių joniškiečių klasikų, kurioje Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis pasaulio jaunimo čempionas Vilius Laurinaitis (98 kg) intriguojančioje dvikovoje įveikė Europos jaunimo čempionato prizininką, dabar Kaune sportinį meistriškumą keliantį Aldą Lukošaitį.

Kaunietis Eividas Stankevičius vos nesukūrė sensacijos

Kaip ir minėjo rinktinės treneris M. Ežerskis, favoritai pateisino lūkesčius ir įveikė savo varžovus. Tiesa, kai kuriem lyderiams teko pasikankinti dėl pergalės. Iš pradžių strigo olimpiečio Edgaro Venckaičio gynyba imtyje su kauniečiu Gediminu Šurmaičiu (71 kg), o kiek vėliau katastrofiškoje padėtyje atsidūrė Laimutis Adomaitis, kuris praleido du Eivido Stankevičiaus veiksmus ir su rezultatu 0:6 buvo atsidūręs ties prarajos riba. Tačiau patirtis ir meistriškumas padarė savo – abu atletai „pabudo“ ir tapo šalies čempionais.

Moterų imtynių treneris A. Kaselis: Domikaitytė – be konkurencijos

Moterų imtynių turnyre dominavo rinktinės lyderė Danutė Domikaitytė. „Tokio lygio imtynininkės neauga kaip grybai po lietaus. Reikia įdėti daug darbo. Tikiuosi, kad ateity nenuvils jaunosios Karolina Latožaitė ir Rugilė Abraškevičiūtė. Kol kas nematau, kas galėtų mesti iššūkį Danutei. Šiandien ji be konkurencijos, – vylėsi Lietuvos moterų imtynių rinktinės treneris Aivaras Kaselis. Taip pat noriu padėkoti už kovas ir kitoms mūsų panelėms. Ypač gražu buvo žiūrįti į Indrė Bubelytės „sprogimą“ finalinėje dvikovoje prieš baltarusę“.

2014 m. Kietuvos graikų-romėnų imtynių čempionato nugalėtojai ir antros vietos laimėtojai:

59KG

KRISTUPAS ŠLEIVA (LOSC Vilnius – Panevėžys)
JONAS PAULAUSKAS (Kaunas)

66KG

JUSTAS PETRAVIČIUS (LOSC Vilnius – Tauragė)
DONATAS GUDMONAS (Joniškis)

71KG

EDGARAS VENCKAITIS (LOSC Vilnius – Tauragė)
GEDIMINAS ŠURMAITIS (Kaunas)

75KG

ANDRIUS PUTNA (Vilnius – Joniškis)
TADAS VALČIUKAS (Šiauliai)

80KG

ALEKSANDRAS KAZAKEVIČIUS (LOSC Vilnius – Vilnius)
JULIUS MATUZEVIČIUS (LOSC Vilnius – Joniškis)

85KG

LAIMUTIS ADOMAITIS (LOSC Vilnius – Joniškis)
EIVIDAS STANKEVIČIUS (Kaunas)

98KG

VILIUS LAURINAITIS (LOSC Vilnius – Joniškis)
ALDAS LUKOŠAITIS (Kaunas)

130 KG

MINDAUGAS MIZGAITIS (Klaipėda)
MANTAS KNYSTAUTAS (Klaipėda)

2014 m. Lietuvos atviro moterų imtynių čempionės ir antros vietos laimėtojos:

53KG

VIKTORIJA ŠIVČIUK (Baltarusija)
VAIDA PUIDAITĖ (Vilkaviškis)

55KG

KAROLINA TJAPKO (Latvija)
DEIMANTĖ BUTAVIČIŪTĖ (Šiauliai)

60KG

INDRĖ BUBELYTĖ (Šiauliai – Anykščiai)
VERONIKA IVANOVA (Baltarusija)

63KG

OLGA ARTEMJEVA (Baltarusija)
ANASTASIJA IVANOVA (Baltarusija)

69KG

DANUTĖ DOMIKAITYTĖ (Šiauliai – Anykščiai)
MARTYNA BĄBIAK (Lenkija)

75KG

EKATERINA ZUBAREVIČ (Baltarusija)
GIEDRĖ BLEKAITYTĖ (Šiauliai)

2014 m. Lietuvos laisvųjų imtynių čempionai ir antros vietos laimėtojai:

57 KG

KAROLIS BUSLYS (Kaunas)
ANTANAS VASILIAUSKAS (Vilkaviškis)

61 KG

TITAS GRIŠIUS (Raseiniai)
TOMAS BARACEVIČIUS (Klaipėda-Vilkaviškis)

65 KG

ŠARŪNAS JURČYS (Kelmė)
ROKAS VALANTINAS (Šiauliai)

70 KG

ANDRIUS MAŽEIKA (Klaipėda)
NIKITA GERASIMOVAS (Vilnius)

74 KG

ANATOLIJUS ŽAREŠČENKOVAS (Pagėgiai)
GINTARAS ALEKNAVIČIUS (Kaunas)

86 KG

PRANAS RUMBUTIS (Klaipėda)
VITALIJUS TAVGENAS (Kaunas)

97 KG

SIMAS ASAČIOVAS (Radviliškis)
JUSTINAS KVIETELAITIS (Radviliškis)

125 KG

MINDAUGAS RUMBUTIS (Klaipėda)
JONAS RUDAVIČIUS (Klaipėda)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)