Vyrų tarpe nepralenkiamas buvo vilnietis Tadas Šuškevičius. Sportininkas distanciją įveikė per 41 min. 29 sek. bei antrą vietą užėmusį baltarusį Dzianisą Simanovičių aplenkė 33 sek. Trečias finišavo Švenčionių atstovas Arturas Mastianica, atsilikęs 45 sek.

„Rezultatas nelabai tenkina, norėjau bent pusę minutės praeiti greičiau. Vis tik šios varžybos buvo treniruočių pobūdžio, o dar užėmiau pirmą vietą, todėl esu patenkintas. Tikėjausi iš Baltarusijos atstovo geresnio rezultato, bet po varžybų sužinojau, jog prieš mėnesį jis buvo traumuotas. Taip pat galvojau, jog Marius Žiūkas dalyvaus, todėl tikrai nesitikėjau laimėti šių varžybų“, – sakė T. Šuškevičius.

Šis sezonas ėjikui kol kas klostosi permainingai: 50 km varžybose Dudincuose (Slovakija) jis pagerino asmeninį rekordą, nužingsniavęs per 3 val. 51 min. 58 sek., tačiau prieš dvi savaites Podebraduose (Čekija) sportininką 20 km nuotolyje lenkė trys komandos draugai – M. Žiūkas, Marius Šavelskis bei Genadijus Kozlovskis.

„Nebuvau pasiruošęs geresniam rezultatui šiandien, kadangi neseniai turėjau 20 km varžybas, kurios buvo nelabai sėkmingos. Per paskutines dvi savaites truputį buvo dingusi motyvacija treniruotėse, – aiškino Pekino ir Londono olimpinių žaidynių dalyvis. – Sunku pasakyti, kas sutrukdė Podebraduose. Treneriai sako, jog nebuvau visiškai atsistatęs po 50 km varžybų, nors aš nenorėčiau tikėti šia versija. Gal ir buvo nuovargio liekanos po to starto, bet taip prastai sudalyvauti Čekijoje vien tik dėl nuovargio negalėjau.“

Kitą savaitgalį mūsų šalies sportinio ėjimo atstovai startuos pasaulio taurės varžybose Kinijoje, tačiau T. Šuškevičius liks Lietuvoje.

„Ateinanti savaitė bus kiek lengvesnė, treniruotėse įjungsime kitas sporto šakas, pavyzdžiui, plaukimą ar bėgimą, kad pailsėčiau tiek fiziškai, tiek psichologiškai nuo ėjimo. Jei viskas tvarkoje, norėčiau dar startuoti gegužės mėnesį kokiose nors varžybose, o birželio 13 dieną – Lietuvos čempionate Alytuje. Po to bus kryptingas pasiruošimas Europos čempionatui. Ar Europos čempionate kris šalies rekordas? Reikia, kiek galima! Tas rekordas vis pabėga ir pabėga nuo manęs, jau ne vieną kartą buvau pasiruošęs jį gerinti“, – juokėsi T. Šuškevičius.

Moterų 10 km varžybose Birštone pasipriešinimo nesulaukė Neringa Aidietytė. Puikią sportinę formą šį sezoną demonstruojanti ėjikė pagerino asmeninį rekordą (44 min. 15 sek.) bei antrą vietą užėmusią Agnę Klebauskaitę aplenkė net 7 min. 2 sek. Trečia finišavo viešnia iš Lenkijos Monika Nawrocka, atsilikusi 7 min. 40 sek.

„Moterų grupėje varžovių gal kiek ir trūko, bet ėjau su vaikinais, todėl turėjau ką patempti ir kas mane patemptų. Rezultatas tikrai tenkina, nuo Lietuvos rekordo ir šioje distancijoje atsilikau nedaug, apie 20 sekundžių. Oficialus asmeninis rekordas buvo 46 min. ir 2 sek., tai ji pagerinau beveik 2 minutėmis. Prieš startą galvojau, jog šiandien mane tenkintų 44 min. 50 sek. – 45 min., bet gavosi tikrai labai gerai. Gal būtų dar geriau, jei nebūčiau sulėtėjusi prieš paskutinį kilometrą“, – pasakojo nugalėtoja.

N. Aidietytė drauge su Brigita Virbalyte-Dimšiene bei Kristina Saltanovič į pasaulio taurės varžybas Kinijoje vyks. Ar užteks jėgų jau kitą savaitgalį vyksiančioms 20 km varžyboms alinančiame karštyje?

„Nesijaučiu išsikrovusi. Dabar liko lengvos treniruotės, reikia atgauni šviežią savijautą ir viskas bus gerai. Šios varžybos buvo treniruotės pobūdžio. Kinijoje tikiuosi ne tiek gero rezultato asmeniškai, vis tik didelis laiko skirtumas, klimato kaita, kiek tikiuosi iš mūsų komandos. Visos trys esame panašaus lygio, manau, galime kovoti dėl aukštos vietos komandinėje įskaitoje.“

Šį sezoną N. Aidietytė dalyvavo dvejose 20 km varžybose ir abu kartus pagerino asmeninį rekordą.

„Dar vieno rekordo Kinijoje nesitikiu, bet jei taip Dievas duos, bus gerai.Treneris mane bars, jog nesitikiu“, – juokėsi N. Aidietytė.
Beje, į Birštoną dalyvauti pirmose varžybose olimpietė atlydėjo ir jauniausių mergaičių grupėje startavusią dukterėčią.

Varžybų dalyvius sveikino Lietuvos lengvosios atletikos federacijos atstovai, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vyriausioji referentė Vida Vencienė bei Birštono miesto merė Nijolė Dirginčienė. Jauniausiems dalyviams tradiciškai buvo įteikti įspūdingo dydžio pliušiniai žaislai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)