Vienintelį ir pergalingą įvartį 19-ą minutę po kontratakos pelnė prancūzas Karimas Benzema.

Tai buvo 22-as Madrido ir Miuncheno ekipų tarpusavio mačas ir visi jie vyko tik pačiame prestižiškiausiame Senojo žemyno futbolo klubų turnyre.

Iki šiol „Real“ ir „Bayern“ klubai penkis kartus kovojo Čempionų lygos pusfinaliuose ir čia bavarai šventė keturias galutines pergales (1976, 1987, 2001 ir 2012 metais), o ispanams pavyko savo varžovus eliminuoti tik sykį - 2000-ais.

Rezultatas:

„Real“ 1 - 0 „Bayern“

19' Karim Benzema [1 - 0]

„Real“: Ikeras Casillasas, Pepe (73' Raphaelis Varane'as), Sergio Ramosas, Fabio Coentrao, Danielis Carvajalios, Xabi Alonso, Luka Modričius, Angelis Di Maria, Cristiano Ronaldo (73' Garethas Bale'as), Karimas Benzema, Isco (82' Asieras Illarramendi).

„Bayern“ Manuelis Neueris, Dante, Rafinha (66' Javieras Martinezas), Jerome'as Boatengas, Davidas Alaba, Franckas Ribery (72' Mario Goetze), Arjenas Robbenas, Philippas Lahmas, Bastianas Schweinsteigeris (74' Thomas Muelleris), Toni Kroosas, Mario Mandzukičius.

Rungtynių eiga

Susitikimo pradžioje kamuolį ilgiau laikė svečiai iš Vokietijos. Madridiečių starto sudėtyje nebuvo sirguliuojančio Garetho Bale'o. Vyko atsargus futbolas, kuriame iniciatyva priklausė „Bayern“ ekipai. 14-ą min. pavojingai iš toli smūgiavo Arjenas Robbenas ir galva po kampinio - Bastianas Schweinsteigeris.

Užmigdę varžovus iššovė madridiečiai. C. Ronaldo, Fabio Coentrao ir Karimas Benzema surengė kontrpuolimą ir prancūzas iš arti pelnė pirmą įvartį - 1:0. „Real“ futbolininkų pasirinkta kontrišpuolių taktika buvo labai efektyvi - vos antro įvarčio neįmušė Angelis Di Maria. 26-ą min. C. Ronaldo greitos atakos metu privalo mušti įvartį, bet šovė virš vartų.

Rungtynių scenarijus nesikeitė. Bavarai atakavo lėtai ir neišradingai, o ispanai labai pavojingai kontratakavo. 41-ą min. mirtiną progą vėl turėjo A. Di Maria, bet jo iš dešinio puolimo sparno iš arti smūgiuotas kamuolys praskriejo pro šalį. Po pirmo kėlinio „Real“ klubas pirmavo - 1:0.

Antras kėlinys prasidėjo pavojingu C. Ronaldo smūgiu, kurį gana sunkiai likvidavo Manuelis Neueris. Toliau vėl kamuolį ilgiau kontroliavo „Bayern“ komanda, bet apčiuopiamos naudos iš to išpešti negalėjo. 62-ą min. per pusę aikštės prasiveržęs A. Robbenas stipriai smūgiuoti į vartus jau nesugebėjo. 68-ą min. dar vieną gerą progą įvarčiui susikūrė C. Ronaldo. 74-ą min. C. Ronaldo aikštėje pakeitė G. Bale'as.

Rungtynėms artėjant į pabaigą aštriau pulti ėmė svečiai iš Miuncheno. 81-ą min. neblogą progą turėjo Thomas Muelleris, o 84-ą minutę jau Mario Goetze iš arti sukirto kamuolį tiesiai į vartininką Ikerą Casillasą. 91-ą min. bavarų vienos desperatiškų atakų metu Th. Muelleris griuvo baudos aikštelėje, bet teisėjas pražangos neįžvelgė ir 11 metrų baudinio neskyrė. „Real“ klubas iškovojo svarbią, bet kuklią pergalę 1:0.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)