Aikštės šeimininkai šventė pergalę 3:1 (0:0) ir iškopė į pusfinalį. Svečiai iš Anglijos 57-ą min. pirmavo 1:0 po puikaus Patrice'o Evra smūgio, bet tuoj pat (59-ą min.) Mario Mandžukičius išlygino rezultatą. Bavarai perėmė iniciatyvą ir Thomaso Muellerio bei Arjeno Robbeno įvarčiai 68-ą ir 76-ą minutėmis įtvirtino jų pergalę.

Pirma bavarų ir anglų dvikova Mančesteryje prieš savaitę baigėsi kovingomis lygiosiomis 1:1. Vokietijos čempionai Čempionų lygos pusfinalyje žais trečią kartą iš eilės.

Kitame ketvirtfinalio atsakomajame susitikime vyko atkakli Ispanijos futbolo atstovų dvikova. Šalies čempionate pirmaujantis Madrido „Atletico“ klubas namuose ne tik išsaugojo svečiuose įmušto įvarčio pranašumą, o dar pats įmušė „sausą“ įvartį ir eliminavo iš turnyro garsiąją „Barcelona“ ekipą - 1:0 (1:0). Greitą įvartį pačioje mačo pradžioje - 5-ą minutę - įmušė Keke. Pirmas šių komandų mūšis Katalonijos sostinėje baigėsi lygiosiomis - 1:1.

„Barcelona“ komanda tarp keturių pajėgiausių Senojo žemyno komandų nepateko pirmą kartą nuo 2007-ų metų.

Rezultatas

„Bayern“*** 3 - 1 „Manchester United“ (pirmas mačas - 1:1).

57' Patrice Evra [0 - 1]
59' Mario Mandžukič [1 - 1]
68' Thomas Mueller [2 - 1]
76' Arjen Robben [3 - 1]

*** - pateko į pusfinalį

„Bayern“: M. Neueris, P. Lahmas, J. Boatengas, D. Alaba, Dante, A. Robbenas, F. Ribery, T. Kroosas, M. Goetze (65' Rafinha), M. Mandžukičius, Th. Muelleris (84' C. Pizarro).

„Manchester United“ De Gea, N. Vidičius, P. Evra, C. Smallingas, P. Jonesas, M. Carrickas, A. Valencia, D. Fletcheris (74' J. Hernandezas), W. Rooney, S. Kagawa, D. Welbeckas (81' A. Januzajus).

Rungtynių eiga

Pirmas 10 minučių vyko lygi ir permaininga kova. Į „Bayern“ išpuolius, kontratakomis atsakė ir svečiai iš Anglijos. 16-ą min. Arjenas Robbenas pavojingai smūgiavo į vartus, o po minutės jau Antonio Valencia pasiuntė kamuolį į Miuncheno ekipos vartus, bet teisėjas užfiksavo akivaizdžią nuošalę.

Vokiečiai vėl ilgai kontroliavo kamuolį, bet pavojus prie „United“ vartų kildavo retai. 27-ą min. Franckas Ribery smūgiavo pro šalį. Aikštės šeimininkai savo persvaros niekaip negalėjo realizuoti - lėtas pozicinis žaidimas bavarams nesisekė.

44-ą minutę „Bayern“ futbolininkai surengė greitą ataką, bet progos smūgiui į vartus ieškojęs A. Robbenas pataikė į gynėją.

Po pirmo kėlinio lygiosios 0:0, kurios naudingos „Bayern“ klubui.

Antro kėlinio pradžia vyko pagal pirmojo scenarijų. „Bayern“ kontroliavo žaidimo eigą, o „United“ ekipa sėkmingai gynėsi ir bandė kontratakuoti. 55-ą min. Shinjo Kagawa pavojingai smūgiavo į vokiečių vartus. Mančesterio futbolininkai perėmė iniciatyvą ir 57-ą min. Patryce'as Evra puikiu smūgiu kaire koja pasiuntė kamuolį į devyniukę - 0:1.

Svečiai pirmavo vos minutę. „Bayern“ ekipa 59-ą minutę surengė ataką ir Mario Mandžukičius griūdamas galva išlygino rezultatą - 1:1.

62-ą min. vienas prieš vartus atsidūrė Wayne'as Rooney, bet smūgis jam nepavyko. 68-ą min. A. Robbenas skersavo kamuolį iš dešinio atakos sparno ir baudos aikštelėje buvęs Thomas Muelleris koja iš po gynėjo nukreipė kamuolį į vartus - 2:1.

Savo pranašumą miuncheniečiai netrukus dar padidino. 76-ą individualų reidą surengė A. Robbenas, po jo smūgio kamuolys lietė Nemanja Vidičiaus koją ir po rikošeto įskriejo į vartus - 3:1.

„Bayern“ klubas švenčia pergalę 3:1 ir keliauja į turnyro pusfinalį.

Rezultatas

„Atletico“*** 1 - 0 „Barcelona“ (pirmas mačas - 1:1).

5' Koke [1 - 0]

*** - pateko į pusfinalį

„Atletico“: T. Courtois, Miranda, Juanfranas, Filipe Luisas, D. Godinas, Tiago, Gabi, Raulis García, Koke, Davidas Villa (79' Ch. Rodríguezas), Adrianas (62' Diego).

„Barcelona“ Pinto, Dani Alvesas, Jordi Alba, Bartra, J. Mascherano, Fabregasas (61' A. Sanchezas), Iniesta (72' Pedro), Xavi, Busquetsas, L. Messi, Neymaras.

Rungtynių eiga

Mačą aktyviau pradėjo „Atletico“ futbolininkai. 4-ą min. Raulis Garcia pavojingai smūgiavo į vartus, po minutės Adrianas pataikė į virpstą. 5-ą minutę Koke pelnė pirmą įvartį - 1:0. Jis iš arti pasiuntė kamuolį į tinklą. Po įvarčio aikštės šeimininkai toliau spaudė varžovus ir dar sukūrė mažiausiai tris progas įvarčiui.

11-ą minutę Davidas Villa antrą kartą sudrebino „Barcelona“ komandos vartų virpstą. 19-ą min. D. Villa vėl patikrino katalonų klubų vartų konstrukcijos patvarumą - kamuolys pataikė į skersinį. 24-ą minutę Lionelis Messi sumaniai smūgiavo į šeimininkų vartus.

Vėliau žaidimas apsilygino, o antroje kėlinio pusėje iniciatyvą perėmė „Barcelona“. 41-ą min. Adrianas griuvo svečių iš Katalonijos baudos aikštelėje, bet 11 metrų baudinio arbitras neskyrė.

Po pirmo kėlinio madridiečiai pirmavo 1:0.

49-ą min. „Barcelona“ surengė pavojingiausią savo ataką, bet kamuolys sumaištyje prie vartų į tinklą neįskriejo. Svečiai už Katalonijos prispaudė kiek sutrikusius šeimininkus prie jų vartų.

65-ą min. Diego neišnaudojo geros galimybės įvarčiui, 69-ą min. nepasisekė ir Gabi, o 72-ą neįmušė ir R. Garcia. 92-ą min. „Atletico“ žaidėjas Christianas Rodriguezas galėjo padėti tašką šiose rungtynėse, bet įvarčio nepelnė. „Barcelona“ ekipai liko 3 teisėjo pridėtos minutės vilties išplėšti pratęsimą.

„Atletico“ laimėjo 1:0 ir pateko į varžybų pusfinalį.

***

Antradienį į Čempionų lygos turnyro pusfinalį pateko Londono „Chelsea“ (Anglija) ir Madrido „Real“ (Ispanija) klubai. 2013-2014 metų sezono UEFA Čempionų lygos pusfinalio poros paaiškės penktadienį (balandžio 11-ą dieną), o nugalėtojas - gegužės 14-ą dieną Lisabonoje (Portugalija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)