Jaunystės ir patirties derinys

Klubo pasiruošimas naujam sezonui vyko itin intensyviai. Atsinaujino ir sustiprėjo trenerių kolektyvas, susiformavo nauja klubo valdyba, kurioje dirba tiek verslo, tiek sporto, tiek ir universiteto atstovai. Pasipildė klubo rėmėjų gretos. Visų tikslas vienas – kuo daugiau pergalių futbolo aikštėje.

Šalia buvusio ekipos žaidėjų branduolio, sudaryto iš studentų, komandą papildė patyrę ir garsūs futbolininkai. Tai - Gražvydas Mikulėnas, Artūras Sobolis, Tomas Miklinevičius, Mindaugas Grigalevičius, Nikolajus Misiukas, kiti.

„Esame jauna ir ambicinga komanda, savo sudėtyje turinti pakankamai patirties. Vienas iš trenerių uždavinių yra suderinti turimą jaunatvišką maksimalizmą ir ilgametę patirtį. Neabejoju, kad esama FK MRU sudėtis leidžia siekti vietos stipriausiųjų trejete“, - įsitikinęs klubo sporto direktorius Gediminas Paberžis.

Jam pritaria ir ekipos gynėjas Rokas Janilionis.

„Neseniai pasibaigė septynių savaičių pasirengimo etapas, kuriame buvo akcentuotas fizinis, taktinis pasirengimas. Tame etape dalyvavo virš 30 žaidėjų, konkurencija dėl vietos buvo ir yra didžiulės, žaidėjai pasirengimo etape atidavė visus save. Kiekvieną dieną žaidėjus stebėjo patyrę treneriai, daktaras, buvo akylai prižiūrimas jų būklė, individualiai paruošta kiekvieno žaidėjo vitaminizacija. Viską įvertinus, pagal klubo struktūrą, kasdienę veiklą manau prilygstame LFF A lygos klubams“.

Pasvertos ambicijos

Tam, kad aukšti tikslai nėra iš piršto laužti, patvirtina vienas iš klubo įkūrėjų MRU Sveikatos ir sporto centro vedėjas Rimantas Minkevičius. Jo teigimu, FK MRU žingsnis po žingsnio siekė atsidurti ten, kur yra dabar. Pirma, iškovotas nugalėtojų vardas studentų lygoje, vėliau sekė sėkmė LFF II lygoje, kituose turnyruose.

„Kovoti LFF I lygoje – tai didžiulis iššūkis, tačiau mes jo nebijome. Esame subrendę tokio lygio iššūkiui. Sieksime iškovoti vietą ant nugalėtojų pakylos šiais metais, o ateityje tikimės klubą išvysti ir aukščiausioje lygoje. Būtent šiuo metu statome naujus klubo pamatus, kurie turi būti tvirti ir ilgalaikiai. Suprantame, kad šių dienų futbole svarbesnis yra nuoseklumas, tęstinumas, nei vienadienis blykstelėjimas“, - teigia R. Minkevičius.

Akcentuojamos vertybės

Kartu su ekipos žaidimu aikštėje, ne mažiau svarbi bus ir klubo veikla už aikštės ribų. Bus siekiama jaunimą raginti žaisti futbolą, bus lankomos mokyklos, kur žaidėjai pasakos apie sporto naudą jų pačių gyvenimui, nebus pamiršti ir universiteto dėstytojai, jų neabejotinai laukia kvietimai apsilankyti stadione.

„Futbolo klubas MRU turi aiškias vertybes, kurių laikosi žaidėjai, treneriai, klubo vadovybė. Visų pirma, tai motyvacija tapti geriausiais, čempionais. Antra, tai atsakomybė už savo veiksmus ir buvimas pavyzdžiu. Trečia, tai vieningumas, komandinė dvasia, tik ją turint galima siekti pergalių. Visa tai puikiai telpa trumpinyje MRU (angliškai: Motivation, Responsibility, Unity)“, - pasakoja klubo žaidėjai Gediminas Paberžis ir Justinas Baltrimavičius.

Optimistiškai žvelgdamas į ateitį, FK MRU nekantriai laukia artėjančių rungtynių, kuriose laukia grėsmingas varžovas Tauragės „Tauras“. Rungtynės vyks jau šį šeštadienį, balandžio 12 d., 14.30 val., LFF stadione.

FK „MRU“ sudėtis 2014 metų sezonui:

Vartininkai: Marius Šalkauskas ir Arnoldas Gudalevičius.
Gynėjai: Artūras Sobolis, Rokas Janilionis, Artūras Rocys, Tomas Statkevičius, Paulius Drublionis, Romanas Juška, Nerijus Radžius, Ruslanas Kliukoitis ir Vikentijus Ivanovas.
Saugai: Tomas Miklinevičius, Gediminas Paberžis, Gajus Kulbis, Tomas Mickevičius, Kirilas Vilkinas, Justinas Baltrimavičius, Paulius Osauskas, Vilius Drazdauskas ir Erikas Grigaitis.
Puolėjai: Mindaugas Grigalevičius, Jevgenijus Učajevas, Nikolajus Misiukas ir Gražvydas Mikulėnas.

Vyriausiasis treneris: Egidijus Juška.
Treneriai: Tadas Gražiūnas ir Tomas Dudėnas.
Sporto direktorius: Gediminas Paberžis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)