Pirmose grupės rungtynėse „PRESS'as“ susitiko su Irako žurnalistais. Po pirmo kėlinio lietuviai pirmavo 2:0, tačiau po pertraukos išleido iniciatyvą ir pralaimėjo rezultatu 2:4. Antrose rungtynėse lietuvius 6:0 nugalėjo šeimininkė Aleksandrijos bibliotekos komanda. Antrą turnyro dieną Lietuvos žurnalistai iškovojo abi pergales – rezultatu 4:1 nugalėjo Vokietiją ir 2:1 įveikė „EuroMed“ komandą, kurią sudarė Viduržemio jūros regione dirbantys žurnalistai.

Iškovojusi dvi pergales ir patyrusi du pralaimėjimus Lietuvos žurnalistų komanda į pusfinalį nepateko dėl blogesnio įvarčio santykio ir grupėje liko trečia. Irako žurnalistai taip pat surinko 6 taškus, tačiau jie praleido mažiau įvarčių ir užėmė antrą vietą. Grupės nugalėtoja tapo visas keturias pergales iškovojusi Aleksandrijos bibliotekos komanda.

Galutinėje rikiuotėje „PRESS'as“ pasidalijo 5-6 vietas su Rusijos atstovais. Turnyro nugalėtojais tapo „Alittihad“ klubo veteranai, jie finale 6:3 nugalėjo Aleksandrijos bibliotekos komandą. Bronzą iškovojo Irako žurnalistai.

Kelionė į Aleksandriją, kurią padėjo surengti kelionių organizatorius „Novaturas“, tapo tolimiausia „PRESS‘o“ komandos kelione per visą klubo istoriją. Iki tol tolimiausia Lietuvos sporto žurnalistų išvyka buvo į Kalnų Karabacho sostinę Stepanakertą.

Šiais metais „PRESS'as“ taip pat ketina vykti į žurnalistų turnyrus Gnievine (Lenkija), Kišiniove (Moldova), Brianske (Rusija). Ukrainos žurnalistai ketino organizuoti turnyrą Krymo kurorte Aluštoje, tačiau Rusijai okupavus Krymo pusiasalį, turnyras buvo atšauktas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)