Lenktynės bus vienas iš daugybės renginių Lietuvoje, kurie bus skirti paminėti „Baltijos kelio“ 25-mečiui.

Didžiausios dviratininkų lenktynės Baltijos šalyse sulaukė ir valstybės vadovų palaikymo. Lietuvos Respublikos Vyriausybės Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius sutiko tapti šio renginio globėju.

„Graži dviračių sporto tradicija šiemet sutampa su iškilia visoms trims Baltijos valstybėms data – Baltijos kelio 25-erių metų minėjimu. Šimtų tūkstančių žmonių grandinė nusidriekusi nuo Vilniaus per Ukmergę, Panevėžį, Pasvalį, Bauskę, pro Rygą, iki Talino simbolizavo trijų Baltijos tautų laisvės troškimą ir atsiskyrimą nuo Sovietų Sąjungos. „Baltic Chain Tour“ dviratininkų lenktynėse bus galimybė simboliškai pakartoti Lietuvos, Latvijos ir Estijos vienybę, kadangi dviratininkams teks įveikti atskirus etapus per visas tris Baltijos valstybes“, - sakė Ministras Pirmininkas.

„Džiaugiamės, kad šios lenktynės šiemet sutampa su tokia Lietuvai svarbia data. Taip pat reikėtų pažymėti ir padėkoti Lietuvos vyriausybei kuri rems šį svarbų sporto renginį. Šiais metais lenktynių startas Vilniuje, tad jau dabar pradėjome ruoštis lenktynių atidarymo iškilmėms“, – apie planus dėstė LDSF prezidentas Žydrūnas Stankevičius.

2014 metais lenktynėse tradiciškai dalyvaus ne tik Lietuvos nacionalinė rinktinė, bet ir iš pajėgių Lietuvos dviratininkų sudaryta klubų komanda.

„Nors dviratininkai turi kontraktus su klubais ir suplanuotus lenktynių tvarkaraščius visam sezonui, kalbame su visais geriausiais Lietuvos dviratininkais ir jų komandų vadovais dėl galimybės sudaryti stipriausią rinktinę“, – pasakojo rinktinės vyriausiasis treneris Artūras Kasputis.

Viso lenktynėse dalyvaus 20 komandų iš įvairių Europos valstybių. Lenktynių startas - rugpjūčio 19 dieną Vilniuje, o finišas rugpjūčio 24 dienos pavakare Estijos sostinėje Taline. Dviratininkams reikės įveikti po du etapus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje ir daugiau kaip 1000 km.

“Pirmas etapas Lietuvoje Vilnius-Panevėžys, antras Panevėžys-Šiauliai. Dviratininkai po antrojo etapo Šiauliuose neapsistos, nusiprausę ir pasistiprinę iškart važiuos į Latviją, kur kitą dieną startuos trečias etapas. Konkreti trasa visuose šešiuose etapuose dar derinama” – apie pasirengimą sakė LDSF generalinis sekretorius Valentinas Rutkauskas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją