Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai, jį organizavo ir vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Šioje baudžiamojoje byloje buvęs Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius, vėliau meru tapęs Genadijus Mikšys bei Šiaulių areną valdančios viešosios įstaigos „Pramogų sala“ steigėjas, dalininkas ir generalinis direktorius Gintaras Radavičius yra kaltinami piktnaudžiavimu.

Įtarimai dėl netinkamo pareigų atlikimo pareikšti ir kitam buvusiam Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriui Vladui Damulevičiui.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad tuometis Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius G. Mikšys, pakeitus Šiaulių arenos eksploatavimo koncesijos sutarties punkto formuluotę, kuria buvo pakeista koncesijos mokesčio mokėjimo tvarka, viršydamas įgaliojimus, 2006 metų birželio 8 d. be Šiaulių miesto tarybos pritarimo, vienašališkai pasirašė šią sutartį su „Pramogų sala“.

STT Šiaulių valdybos pareigūnai išsiaiškino, kad netinkamai savo veiklą vykdė ir Šiaulių arenos koncesijos sutarties vykdymo priežiūros komisija, privalėjusi kiekvienais koncesinės veiklos metais iš naujo apsvarstyti koncesijos mokestį, tačiau to nedariusi.

Todėl dėl netinkamo pareigų atlikimo kaltinamas šios komisijos pirmininku 2008-2013 metais buvęs tuometis Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius V. Damulevičius. Tyrimo metu gauti duomenys taip pat leidžia pagrįstai įtarti, kad „Pramogų salos“ generalinis direktorius G. Radavičius, būdamas ir vienu iš komisijos narių, piktnaudžiavo tarnyba siekdamas sau, savo šeimos nariams ir kitiems asmenims turtinės ir kitokios asmeninės naudos, neracionaliai tvarkė įstaigos turtą, kai kurioms įmonėms, kurių akcininku yra pats G. Radavičius ir kitas „Pramogų salos“ dalininkas, sudarė palankesnes nuomos sąlygas, nustatydamas mažesnį mokestį nei kitiems nuomininkams, nesilaikydamas ekonominio efektyvumo reikalavimų iš jų pirko prekes ir paslaugas, reikalingas Šiaulių arenos įrengimui bei investicijoms, įdarbino savo sūnų ir iš jo nuomojo įstaigai automobilį.

Nustatyta, kad dėl tokių V. Damulevičiaus ir G. Radavičiaus veiksmų Šiaulių miesto savivaldybė nepagrįstai sumokėjo „Pramogų sala“ daugiau nei 1,9 milijono litų didesnį koncesijos mokestį. Ikiteisminio tyrimo metu taip pat nustatyta, kad G. Radavičius piktnaudžiaudamas tarnyba gautas pajamas (įskaitant savivaldybės mokamą koncesijos mokestį) iš ūkinės komercinės veiklos, susijusias su Šiaulių arenos eksploatavimu, panaudojo ne viešiems interesams tenkinti, o be Šiaulių miesto savivaldybės sutikimo, kaip to reikalauja Koncesijos sutartis, investavo banke „Snoras“, sudarydamas vertybinių popierių pirkimo sutartis. Šiam bankui bankrutavus „Pramogų sala“ patyrė beveik 220 tūkstančių litų nuostolį, taip padarant žalą ir Šiaulių miesto savivaldybei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)