Antroje vietoje liko plaukikė Viktė Labanauskaitė, trečia - lengvaatletė Airinė Palšytė.

„Nenujaučiau, jog laimėsiu. Favoritėmis laikiau Airinę Palšytę ir Ritą Pivoriūnaitę, kurios yra žymiai žinomesnės sportininkės, dažniau matomos per televiziją. Labai netikėta“, – sakė nugalėtoja.

Karolina kartu su Ieva Kazuraityte 2012 metais tapo Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionėmis. Šiuo metu 19-metė kaunietė atstovauja Jonavos „Achema“ klubui, prie kurio prisijungė sezono vidurį grįžusi iš Olandijos.

Konkurso rezultatai paaiškėjo susumavus Sportoakmirka.lt lankytojų ir Sportin.lt komisijos balsus. Per kelias savaites savo balsą internete pareiškė 25 381 unikalus vartotojas (iš viso balsuota 29 421 kartą), jų balsai rezultatą lėmė 70 proc.

Viktė Labanauskaitė

Komisiją sudarė dainininkai Donatas Montvydas ir Petras Daunys, buvęs krepšininkas ir TV šokių projekto dalyvis Matas Niparavičius, imtynininkas Aleksandras Kazakevičius bei Sportin.lt vyr. redaktorius Julius Bliūdžius.

Nors K. Uvarovaitės fotosesijos nuotraukos atkreipė visų komisijos narių dėmesį, pirmą vietą jai skyrė ne visi. Didžiausios D. Montvydo simpatijos atiteko lengvaatletei Sofijai Korf, A. Kazakevičius ir P. Daunys pirmą vietą skyrė badmintonininkei Akvilei Stapušaitytei, M. Niparavičius – A. Palšytei.

„Ar įsijungčiau žiūrėti sporto varžybas vien dėl gražių sportininkių? Tikrai, ne. Jei norėčiau  pažiūrėti į gražias moteris, nusipirkčiau tam tikrą žurnalą ar „Fashion TV“ pasižiūrėčiau. Sportinis azartas ir noras palaikyti savo komandą – ko gero pagrindinės priežastys, dėl kurių žiūriu sporto varžybas. Moterų sportą apskritai tenka retai stebėti, ir tai ne tik mano kaltė. Kiek moterų sportas pozicionuojamas mūsų šalyje? Ne tiek, kiek vyrų. Moterų sportas, mano nuomone, mažai pateikimas visuomenei. Man asmeniškai jo trūksta“, – teigė D. Montvydas.

Airinė Palšytė

Konkursą inicijavęs fotografas Augustas Četkauskas tikino, jog daugelis netiki, jog sportininkės gali atrodyti žavios it fotomodeliai, nes per varžybas jas mato kiek kitokias.

„Daugelis žmonių galvoja, kad sportininkės atrodo vyriškos ir negražios. Pats žinau atvejų, kuomet sportininkės simuliuoja, atlikdamos mažiau pratimų, kad neaugtų raumenys. Nusprendžiau pasikviesti skirtingų sporto šakų sportininkes į fotosesiją ir paneigti stereotipus. Norėjau patvirtinti, kad sportininkės yra ne tik stiprios, bet ir nepaprastai žavios“, - sakė A. Četkauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)