Apimtas laimės neberado raketės

Aistros vyrų vienetų varžybose vyko dar ketvirtfinalyje, kai čempiono titulą prarado T.Mikutis. Laukuvos atstovas pralaimėjo klaipėdiečiui Alfredui Ūdrai, kurį prieš čempionatą buvo įvardijęs vienu pagrindinių favoritų kovoje dėl nugalėtojo vardo.

Tačiau pusfinaliuose drama tik išaugo – A.Ūdra po varginančios kovos 3:4 turėjo pripažinti šilutiškio Mato Vilko pranašumą. Ne mažesnė intriga buvo ir tarp kitos stipriausiųjų ketverto poros. Ten sėkmė lydėjo A.Domeiką, 4:3 palaužusį vilnietį Gintautą Juchną.

Atrodė, jog finale intrigos gali pavykti išvengti – M.Vilkas kurį laiką turėjo iniciatyvą, tačiau itin emocingas ir audringą šeimos palaikymą turėjęs A.Domeika lemiamu metu susiėmė ir iškovojo savo karjeros pergalę – 4:3. Pirmą kartą šalies čempionu tapęs 21-metis sportininkas po finalo tryško džiaugsmu – nusivilkęs marškinėlius bėgiojo po salę bei dėkojo savo didžiausiems pagalbininkams – kiekvienoje kovoje jį lydinčiai šeimai.

„Tai nepakartojama. Net nepamenu, kaip vyko paskutinis taškas. Tik mačiau, kad varžovas nepataikė. Tada mane užplūdo emocijos, norėjosi kažką padaryti, tai nusiėmiau marškinėlius, nežinojau, kur dingti“, – pasakojo A.Domeika.

Pasak sportininko, nuojauta, jog jis gali tapti stipriausiu, jį buvo aplankiusi dar prieš čempionatą.

„Šie metai itin geri – kur nuvažiuoju, visur būnu prizininkas. Jaučiau, kad dabar turiu laimėti. Vidinis balsas man sakė: tu turi laimėti, kažkas tau padės. Ir aš pasitikėjau tuo balsu, žinojau, ką daryti lemiamais momentais“, – džiaugėsi jis.

Pasak A.Domeikos, pergalei daug įtakos turėjo ir karštas artimųjų palaikymas. A.Domeikos mama – buvusi krepšininkė, tėtis – buvęs stalo tenisininkas, o brolis taip pat aktyviai praktikuoja šią sporto šaką ir buvo A.Domeikos varžovu mišrių dvejetų finale.

„Jie mane lydi visur, visada palaiko. Visa šeima be proto emocinga. Esam tikra sporto šeimyna“, – sakė čempionas.

„Neįmanoma pasakyti, koks tas jausmas. Net pamiršau, kur raketę padėjau, 5 minutes jos ieškojau“, – juokėsi jis.

Tuo tarpu kitas finalininkas M.Vilkas aukščiausia karjeroje antrąja vieta Lietuvos pirmenybėse per daug nesidžiaugė.

„Liūdna. Pralošiau savo mačą. Iš pradžių buvau priekyje, bet padariau klaidų. Viskas buvo mano rankose, tačiau varžovas davė iniciatyvą man pulti ir aš nepataikiau. Taip, tai aukščiausia iškovota vieta, bet taip saldžiai karčiai... Kai per vieną žingsnį nuo čempiono titulo, skaudu. Ką padarysi, esu dar jaunas“, – optimizmo neprarado M.Vilkas.

Po įspūdingos pergalės sugrįžo prisiminimai

Moterų vienetų varžybų pusfinaliuose taip pat virė atkaklios kovos. Praėjusių metų finalo „pakartojime“ sėkmė lydėjo vilnietę E.Stuckytę, kuri 4:3 įveikė Aistę Macaitę. Kitame pusfinalyje susitiko Auksė Gecevičiūtė ir I.Venslavičiūtė. Pastaroji buvo stipresnė – 4:2.

Prieš dvejus metus Kaune skaudžiai I.Venslavičiūtei pralaimėjusi E.Stuckytė siekė nutraukti šį prakeiksmą, bet fortūna ir vėl buvo ne jos pusėje. Žaidimui išsilyginus, šaltus nervus išlaikiusi I.Venslavičiūtė susigrąžino čempionės titulą.

„Jaučiuosi lyg patyrusi „dejavu“. Prieš dvejus metus buvo lygiai tas pats. Iš pradžių atsilikau, bet tada atsitiesiau. Ir čia taip pat įvyko. Šita salė man laiminga“, – šypsojosi naujoji čempionė.

Pasak I.Venslavičiūtės, kuri viso dramatiško mačo metu išspaudė vos keletą emocijų, psichologija taip pat turėjo įtakos jos žaidimui.

„Viduje mano nervai nebuvo šalti. Tačiau to neparodžiau. Bet iš pažiūros šaltai į viską žiūrėjau, rodės, jog nenoriu laimėti. Galbūt dėl to varžovei buvo sunkiau. Stengiuosi neparodyti emocijų, nors ne visada tai pavyksta“, – atskleidė ji.

Po pralaimėjimo E.Stuckytė neslėpė nusivylimo bei parodė, jog sidabras jos nedžiugina. Tiesa, stalo tenisininkė jau kurį laiką jaučia menisko traumos pasekmes, neleidžiančias žaisti pilnu pajėgumu.

Iškovojo kelialapius į pasaulio pirmenybes

Lietuvos čempionais tapę sportininkai iškovojo tiesioginius kelialapius į balandžio mėn. Tokijuje (Japonija) vyksiantį pasaulio stalo teniso čempionatą. Likusius keturis sportininkus, atsižvelgdami į rezultatus, patirtį tarptautinėje arenoje ir kitus faktorius, į pasaulio pirmenybes deleguos treneriai.

Pasak Lietuvos stalo teniso asociacijos prezidento Rimgaudo Balaišos, dramatiškos kovos čempionate parodė, jog Lietuvoje yra nemažai panašaus pajėgumo stalo tenisininkų.

„Kalbant apie vyrus, praktiškai visi atkrintamose varžybose žaidę sportininkai yra panašaus pajėgumo. Tai įrodo, jog praėjusių metų čempionas T.Mikutis liko tik 9-as. Merginų varžybose nedalyvaujant stipriausiai pasaulio šimtuko žaidėjai Rūtai Paškauskienei bei antro šimtuko žaidėjai Linai Misikonytei, lygis yra šiek tiek silpnesnis. I.Venslavičiūtė iškovojo trečią titulą, o E.Stuckytei koją pakišo emocijos“, – teigė R.Balaiša.

„Čempionatą vertiname labai teigiamai. Turime tokią „žvaigždutę“ 14-metį Medardą Stankevičių. Europoje savo metų grupėje jis yra penketuke. Tai perspektyvus sportininkas. Nedaug trūko, kad laimėtų prieš finalistą M.Vilką pogrupyje. Laukiame, kol jaunieji sportininkai mes iššūkį mūsų stipriausiems“, – atskleidė jis.

Moterų dvejeto čempionėmis tapo kauniečių Ugnės Baskutytės ir Vitalijos Venckutės pora. Vyrų dvejeto finale sėkmė lydėjo Marių Bučį ir Andrių Preidžių. Mišraus dvejeto nugalėtojais tapo A.Domeikos ir Eglės Orlovatės pora.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)