- Karolina, kurią vietą užėmei prieš gedimą? Kada supratai, kad taikinys neveikia?

- Atrankos A grupėje po 2 rungčių buvau 12-a, o kad taikinys veikia blogai supratau dar per apšilimą. Tada taikinį lyg ir sutaisė, per apšilimą toliau šaudėsi gerai.

Kombinuotosios rungties pirmame šaudyme mano laikas taip pat buvo normalus, bet visi likę 3 šaudymai buvo labai blogi. Pataikydavau į taikinio juodą apskritimą, bet žalia lempelė neužsidegdavo. Kompiuteris rodė, kad mano šūviai buvo tarp 8 ir 9 taškų, nors po netaiklių šūvių kompiuteris rodo 6 balus ir pan. Tada ir supratau, kad taikinys blogas.

- Kokia buvo tavo reakcija? Ar bandė kas nors taikinį taisyti?

- Reakcija buvo, aišku, prasta. Atrodo, jau visus 5 šūvius pataikau, bet turiu šaudyti toliau. Visa tai kainavo daug laiko ir papildomų jėgų bėgant. Taikinio niekas nebandė taisyti, nors daug kas matė, kad visi šūviai geri, tik žalia lempelė neužsidega. Treneris sakė, kad kitų šalių sportininkių treneriai tai taip pat pastebėjo.

- Ar buvo daugiau sportininkių, kurias ištiko toks likimas?

- Buvo dar pora sportininkių, kurioms nutiko tokia pati situacija, bet pas daugumą taikiniai buvo sutvarkyti. Mano manymu, taip atsitiko todėl, kad mes su Emilija Serapinaite varžėmės A grupėje ir bėgome bei šaudėme pirmos. Taikiniai buvo statomi ir tvarkomi jau mums darant apšilimą, nors tai turėtų būti atlikta daug anksčiau. Todėl mes buvome lyg bandomieji triušiai. Atrankos B ir C grupėms pasisekė geriau, per C grupės varžybas viskas jau veikė gerai.

- Ar anksčiau yra tekę patekti į tokią padėtį?

- Buvo pasitaikę, bet kad tiek daug šūvių būtų veltui, taip dar nebuvo.

- Ar labai sugadino nuotaiką toks nutikimas? Gal po varžybų sulaukei atsiprašymo?

- Nuotaika buvo prasta, nes galėjau būti A grupės aštuntuke ir patekti į finalą. Bet dėl šaudymo likau 11 vietoje ir nepatekau. Organizatoriai neatsiprašė, tiesiog pasakė „It's not my problem“ („Tai ne mano problema“). Labai gaila, kad taip nutiko. Tikiuosi, daugiau tokių „pokštų“ nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)