Rungtynės nuo pat pradžios buvo aršios: kieta kova kiekviename aikštės kampe, aštrūs prasiveržimai ir smūgiai į vartus. Teisėjai leido rungtyniauti labai kietai abejoms komandoms.

Susitikimo pradžia tapo daug žadanti, kai žaidžiant lygiomis sudėtimis po Pauliaus Gintauto perdavimo į priekį „Energiją“ išvedė Aivaras Bendžius (4:01 min.).

Rungtynių tempas nesustojo. Antro kėlinio viduryje minskietis šiurkščiai „kala“ Danielių Nomanovą į nugarą, kuris atsitrenkia į borta ir krenta iš skausmo, tačiau žaidimas nestabdomas, o ginantis baudos minutės skiriamos patikimai gynyboje žaidusiam Artūrui Katuliui. Varžovai išnaudojo kiekybinę persvarą - pasižymėjo Dmitrijus Želnerovskis (27:34). Paskutiniame rungtynių trečdalyje šeimininkus į priekį išvedė Vladislavas Gridiuška (46:25).

Įpusėjus trečiai susitikimo daliai, Martynas Šlikas pelnė įvartį, kuris sukėlė abejonių rungtynių arbitrui ir po vaizdo peržiūros neįskaitė itin svarbaus galėjusio būti įvarčio.

Paskutines pusantros minutės „Energijos“ treneris Berndas Haakė pakeitė vartų sargą Nerijų Dauksevičių šeštu aikštės žaidėju, bet labai pavojingai atakavę lietuviai tikslo nepasiekė.

„Tai buvo puikios rungtynės. Abi komandos demonstravo labai aukšto lygio ledo ritulį. Girdėjau, kad daugiau nei pusė minskiečių šiame sezone atstovavo ir MHL A lygoje rungtyniaujančią „Junost“ ekipą – tai tik pakelia ketvirtfinalio lygį. Mūsų žaidėjai visi iki vieno atidavė visas jėgas. Tikiuosi pergalės kitame susitikime“ – po rungtynių teigė „Energijos“ ir Lietuvos nacionalinės rinktinės vyr. treneris B. Haakė.

„Energija“ – „Junior“ ketvirtfinalio serijos rungtynės:

Antradienis, vasario 25 d. Minsko „Junost“ arena. 13.00 val.

Penktadienis, vasario 28 d. Elektrėnų ledo rūmai. 19.00 val.

Šeštadienis, kovo 1 d. Elektrėnų ledo rūmai. 15.00 val. (jei prireiks).

Pirmadienis, kovo 3 d. Minsko „Junost“ arena. 18.30 val. (jei prireiks).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)