Varžybose dalyvavo net 89 sportininkai iš 9 Lietuvos miestų. „Geografiškai tai vienos plačiausių varžybų pulo istorijoje, nes paprastai kovos vykdavo tik tarp Vilniaus, Kauno ir Šiaulių. Labai džiaugiamės, kad šiuo sportu pavyksta sudominti vis daugiau mėgėjų iš kitų miestų“,– varžybų atidaryme kalbėjo LPF prezidentas Tomas Brikmanis.

Po šeštadienio kovų iš 57 vyrų į geriausių ketvertą pateko Domas Mineikis („Pool Masters“), Laurynas Kalnutis („Pool Masters“), Martynas Aleksonis („Kauno pulo klubas“) ir Mindaugas Šalkauskas („Entry“).

Žiūrovus nustebino ketvirtfinalio barjero neperžengęs daugkartinis Lietuvos čempionas Marius Šiaudkulis („Vijolė“), kuris aštuntfinalyje 7:3 pirmaudamas prieš varžybų nugalėtoją M. Šalkauską nesugebėjo išlaikyti pranašumo ir buvo įveiktas rezultatu 7:9. Varžybos nebuvo sėkmingos ir kitam favoritu laikytam sportininkui Pijui Labučiui („Pool Masters“), ankstesniame čempionate iškovojusiam sidabrą – jis taip pat nepateko į aštuntuką.

Pusfinalio kovose D. Mineikis užtikrintai 9:2 įveikė savo bendraklubį L. Kalnutį, o M. Šalkauskas nesunkiai 9:3 nugalėjo M. Aleksonį.

Finalinė vyrų kova vyko taškas į tašką, tačiau antroje susitikimo pusėje iniciatyvą perėmė ir išlaikė M. Šalkauskas, nugalėjęs D. Mineikį rezultatu 9:6. Jis ne tik iškovojo varžybų taurę, bet ir antrąjį iš šešių šiemet planuojamų išdalinti kelialapių į pasirinktas 2014 m. Euroturo varžybas, kuriuos dovanoja Lietuvos pulo federacija (LPF) ir UAB „Bilijardai“.

Šiuo metu M. Šalkauskas užtikrintai lyderiauja LPF skelbiamoje reitingo lentelėje su 600 taškų, daugiau nei 100 taškų lenkdamas antroje pozicijoje esantį vilnietį P. Labutį, kuris šiose varžybose liko tik 9-16 pozicijoje.

Moterų grupėje iš 14 dalyvių pusfinalyje susitiko Simona Milišauskaitė (LMBL) ir Jūratė Juodžbalytė („Entry“) bei Agnė Jarušauskaitė („Entry“) ir Gintarė Aleknaitė („Entry“). Kelialapį į finalą iškovojo dvi stipriausios varžovės, abi atstovavusios Lietuvą ir 2013 m. Europos čempionate, S. Milišauskaitė ir A. Jarušauskaitė.

Moterų finalas buvo kur kas įtemptesnis nei vyrų. Tik paskutinėje kontrolinėje partijoje rezultatu 7:6 S. Milišauskaitė išplėšė pergalę ir čempionato auksą.

Po šių varžybų S. Milišauskaitė užima pirmąją moterų reitingo poziciją su 288 taškais. Už jos rikiuojasi A. Jarušauskaitė ir G. Aleknaitė, abi turinčios po 246 taškus.

Veteranų grupėje startavo rekordinis dalyvių skaičius – net 18 sportininkų. Stipriausiųjų ketverto susitikimuose Darius Bačinskas („Club9“) 6:3 laimėjo prieš Gintautą Danilevičių („Entry“), o Giedrius Kaminskas („Entry“) 6:5 įveikė Žilviną Varnelį („Bilardo“).

Lemiamoje kovoje dėl aukso G. Kaminskas 6:3 nugalėjo D. Bačinską ir šventė pergalę. Veteranų grupės reitinge tai yra pirmosios šių metų varžybos, todėl šiame čempionate užimta pozicija atitinka ir šiuo metu reitinge užimamą poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)