„Simple Session“ – ekstremalaus sporto šventė, turinti ne tik keturiolikos metų tradicijas, bet ir kaskart vis naują koncepciją.

Specialiai BMX ir riedlenčių varžyboms sukurtame parke figūrų spektras leidžia laisvai varijuoti tiek vienos, tiek kitos šakos atstovams. Parko dizainu jau septynerius metus iš eilės rūpinasi šios srities magas Nate Wesselis.

Varžybų struktūra yra paprasta – po dvi dienas trukusių apšilimo sesijų vasario 22 d. startavo dalyvių kvalifikacinės varžybos Jose buvo išrinkti atletai, kurie pateko į kitos dienos BMX bei riedlenčių finalus.

Kartu su geriausiais ekstremalaus sporto atstovais iš viso pasaulio savo jėgas varžybose išbandė Lietuvos atletai. Taline už Lietuvą riedėjo Emilis Morris, Lukas Garbačiauskas bei Dominykas Žukauskas, o BMX rungtyje kovojo Davidas Budko.

Po riedlenčių kvalifikacinių varžybų į finalus pateko 31 dalyvis. Riedlenčių įskaitoje pirmame trejete pozicijas užsitikrino belgas Philas Zwijsenas, praėjusių metų nugalėtojas rusas Maksas Kruglovas bei amerikietis Gregas Lutzka. Tarp likusių 28-ių finalininkų - gerai žinomi Ryanas Sheckleris, Ryanas Decenzo, Ryo Sejiri ir vienintelė mergina Leticia Bufoni.

Po riedlenčių kvalifikacijos Emilis Morrisas liko 66-toje vietoje, o D. Žukauskas ir L. Garbačiauskas pasidalino 74-75-tas pozicijas.

BMX kvalifikacinėse varžybose neišsiversta be dramos: susižeidė amerikiečių atletas Vinny Mannino, kuris po smūgio į žemę prarado sąmonę ir iš arenos buvo išgabentas ant neštuvų.

Į šių varžybų finalus žengė kanadietis Drew Bezansonas, veteranas Garretas Reynoldsas iš JAV, kitas amerikietis Patas Casey, meksikietis Kevinas Perazaas ir kiti 24-i sportininkai.

D. Budko bendroje įskaitoje užėmė 48-tą vietą iš 99-ių dalyvių ir, jei ne kritimas per antrąjį važiavimą, būtų turėjęs realias galimybes patekti į finalą.

Kitos dienos finalai įspūdingai užbaigė ekstremalaus sporto varžybų seriją. Riedlenčių įskaitoje auksą su savimi į Ameriką išsivežė Gregas Lutzka, p jo prizines vietas pasidalino belgas Ph. Zwijsenas ir brazilas Kevinas Hoefleris. Geriausio triuko laurai atiteko rusui M. Kruglovui.

BMX finaluose lygių neturėjo Kanados atstovas D. Bezansonas, triumfavęs jau trečią kartą. Antroje vietoje liko australas L. Martinas, o trečią iškovojo P. Casey iš JAV.

Parengė Katrina Mockaitė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją