„Dragūnas“ iškovojo pergalę rezultatu 33:30 (18:12), tad vilniečiai prarado galimybę trečią kartą iš eilės tapti LRT vyrų rankinio taurės laimėtojais.

Miglius Astrauskas (Klaipėdos „Dragūno“ vyr. treneris): „Buvome rimtai nusiteikę šios dienos rungtynėms. Prieš savaitę turėjome mačą su „Šviesos“ rankininkais Lietuvos rankinio lygos susitikime, tąsyk atlikome žvalgybą ir šį pusfinalio mačą pradėjome labai gerai. Tiesa, antrajame kėlinyje mus iš vėžių išmušė vartininkui parodyta raudona kortelė. Po šio epizodo leidome varžovams priartėti, tačiau iškovojome pergalę ir esame finale. Kiek žinau, „Dragūnas“ jau tris metus nėra laimėjęs žaisdamas su „Šviesos“ komanda. Manau, jog vyrai buvo kupini sportinio pykčio ir buvo nusiteikę tinkamai. Kalbant apie pusfinalio varžovus galima teigti, jog abi komandos yra stiprios ir mes varžovų nesirenkame.“

Klaipėdos „Dragūnas“ – Vilniaus „VHC Šviesa“ - 33:30 (18:12)

„Dragūnas“: Benas Ptreikis – 7, Karolis Stropus – 5, Remigijus Vaičikauskas – 4, Arvydas Bučius, Šarūnas Ugianskis, Mindaugas Meškauskas, Mindaugas Dumčius ir Gražvydas Juška – po 3, Darius Jasinskas ir Evaldas Griežė – po 1.

„VHC Šviesa“: Vaidas Trainavičius – 12, Tomas Bernatavičius – 7, Mindaugas Sukackas – 5, Skirmantas Plėta ir Artūras Švilpa – po 2, Lukas Balbierius ir Domantas Čiuplinskas – po 1.

Antrame pusfinalyje susitiko Varėnos „Ūla“ ir Kauno „Granitas – Gaja – Karys“ komandos. Pastaroji komanda buvo 2013 m. LRT vyrų rankinio taurės finalininkė.

Per pagrindinį laiką komandoms nepavykus išsiaiškinti rungtynių nugalėtojo buvo žaidžiamas pratęsimas (du kėliniai po penkias minutes).

Labiau patyrę „Ūlos“ žaidėjai pratęsimo pabaigoje net ir žaisdami mažumoje minimaliu rezultatu 35:34 (16:13, 11:14, 4:2, 4:5) laimėjo rungtynes ir pateko į finalą.

Rolandas Markinas (Varėnos „Ūla“ vyr. treneris): „Pusfinalio mačas buvo sunkus. Nežinau, kaip mums seksis finale, nes šiandien išeikvojome labai daug jėgų. Aišku, tikėtasi buvo vienokio žaidimo, tačiau ne viskas gavosi taip, kaip mes planavome. Antrajame kėlinyje neįmetėme metimų, kuriuos turėjome pataikyti. Neturime daug lygiaverčių žaidėjų, todėl buvo sunku su rotacijos galimybėmis. Kai kurie žaidėjai žaidė ilgiau nei turėjo. Žinau, kad finale lengva nebus, mums bus gera pamoka, nes dvi rungtynes iš eilės senokai žaidėme. Šį vakarą susėsime ir paanalizuosime, kaip galime žaisti ir ką turėtume daryti.“

Varėnos „Ūla“ – Kauno „Granitas – Gaja – Karys“ 35:34 (16:13, 11:14, 4:2, 4:5)

„Ūla“: Remigijus Čepulis – 12, Arminas Grigėnas – 9, Šarūnas Krisiulevičius, Tautvydas Mikalauskas, Žygimantas Grigėnas ir Rimantas Palevičius – po 3, Kęstutis Ikasala – 2.

„Granitas – Gaja – Karys“: Paulius Šarkauskas – 10, Aurimas Balčiūnas – 7, Vaidas Drevinskas ir Mindaugas Urbonas – po 5, Valdas Jarukas – 3, Edvinas Balčiūnas – 2, Lukas Sutkus ir Lukas Feoktistovas – po 1.

Finalo rungtynės sekmadienį Pasvalyje prasidės 15 valandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją