Iš viso sporto šakų plėtotei iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo (KKSRF) šiais metais bus skirta 10,4 mln. litų. Papildomi du milijonai pirmą kartą bus išdalinti sportinių žaidimų federacijoms, kurių atstovai, priešingai nei individualių sporto šakų, nėra finansuojami iš Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC).

Tačiau ketvirtadienį apsilankęs Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) ataskaitiniame suvažiavime, K. Rimšelis įspėjo, jog riebesniu kąsniu iš biudžeto džiaugsis tik tie, kurie praėjusiais metais demonstravo gerus rezultatus.

„Kai kurios sporto šakos 2013 metais pasirodė nerealiai, todėl lėšų perskirstymas, lyginant su praėjusiais metais, yra gana žymus. Nors bendras krepšelis padidėjo, kai kurios federacijos gaus mažiau pinigų nei pernai“, – teigė KKSD vadovas.

Paskelbti, kaip paskirstytos KKSRF lėšos, žadama kitą savaitę. DELFI žiniomis, didžiausiu prieaugiu džiaugsis ir kartu su krepšiniu dosniausiai remiamų sporto šakų sąrašo viršūnėje karaliaus šiuolaikinė penkiakovė bei plaukimas. Lengvoji atletika turėtų kiek apleisti savo pozicijas, o labiausiai žemyn kris dviračių sportas, buriavimas.

Federacijų finansavimo dydis kasmet apskaičiuojamas pagal specialią formulę, įvertinančią sporto šakos pasiekimus ir masiškumą.

Šiemet į KKSRF iš viso surinkta 19,4 mln. litų. KKSRF lėšas sudaro 1 proc. praėjusių metų akcizo pajamų, gautų už alkoholinius gėrimus ir apdorotą tabaką, bei 10 proc. loterijų ir azartinių lošimų mokesčio.

Sporto šakos, kurių plėtrai 2013 metais skirta daugiausia lėšų iš KKSRF (tūkst. Lt)

Krepšinis – 2000
Lengvoji atletika – 680
Šiuolaikinė penkiakovė – 580
Plaukimas – 555
Aviacijos sporto šakos – 520
Dviračių sportas – 405
Buriavimas – 307
Rankinis – 305
Imtynės – 292
Boksas – 254
Baidarių ir kanojų irklavimas – 236
Gimnastika – 227
Irklavimas – 193

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)