Po pirmo nusileidimo užėmęs 70-ą vietą, Lietuvos atstovas antru mėginimu pakilo į 63-ią poziciją. Varžyboms iš viso užsiregistravo 109 kalnų slidininkai, 34 jų nepasiekė finišo, o trys buvo diskvalifikuoti.

Šeštadienį R. Zaveckas dar startuos slalomo rungtyje.

– Rokai, kaip jaučiatės po antrojo nusileidimo? – paklausėme kalnų slidininko

– Lūkesčiai viršyti. Pirmajame nusileidime rezultatas buvo geresnis nei planavome, o antrajame padariau vieną klaidą. Nusprendžiau pasaugoti operuotą koją – negaliu lėkti į duobes ir rizikuoti susilaužyti koją. Todėl truputį praradau laiko, bet vis tiek esu patenkintas.

– Ar antrasis nusileidimas buvo lengvesnis? Juk finišo nepasiekė tik septyni slidininkai.

– Tikrai ne. Ryte trasos sniegas buvo geresnis, dar laikėsi. Be to, po pirmojo nusileidimo jau buvo mažiau jėgų. Pernelyg nesijaudinau – jau nebegalvojau apie olimpinius žiedus ir visą aplinką. Tiesiog norėjau mėgautis važiavimu.

– Kodėl jūsų numeris užrašytas markeriu?

– Sklando visokių kalbų. Mano nuomone, rusai tiesiog nepasirūpino visų numeriais, trūko trijų numerių. Moterys, kurios dalina sportininkams numerius, teigė, kad juos pavogė. Tai tikėtina, nes trūko pakankamai gražių numerių – 40, 99 ir 100-ojo. Kaip yra iš tikrųjų, neaišku.

– Kokie planai iki kito starto?

– Dabar pavalgysiu, šiek tiek pailsėsiu ir dar pasimakštinsiu sporto klube. Ketvirtadienį pradėsiu ruoštis naujam startui, penktadienį palaikysiu Ievą (Januškevičiūtę – DELFI), o šetadienį – slalomo varžybos.

– Jose sieksite geresnio rezultato nei didžiajame slalome?

– Slalomas man yra mėgstamesnė rungtis, bet čia yra didesnė rizika išlėkti iš trasos. Todėl pernelyg didelių reikalavimų sau nekeliu, nors tikiuosi ir geresnių rezultatų. Be to, slalome man visiškai nebetrukdo operuota koja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)