Tiesa, vyrų komandų sprinto rungtyje Ukrainos duetas Ruslanas Perechoda ir Oleksis Krasovskis šliuožė, nors į finalą ir nepateko. Startavo ir kalnų slidininkas Dmitrijus Mycakas, kartu su lietuviu Roku Zavecku dalyvavęs slalomo milžino varžybose.

„Visi kalba tik apie įvykius Kijeve. Ar starte, ar finiše - visi tik klausinėja, kas dedasi mano šalyje“, – sakė D. Mycakas.

Ukrainos olimpinio komiteto prezidentas Sergejus Bubka apie planuojamas protesto akcijas neužsiminė, tik paragino nutraukti prievartą Kijeve.

„Noriu olimpinės taikos savo šaliai. Dialogas yra jėga, o prievarta – silpnumo požymis. Mūsų sportininkai iš paskutiniųjų kovoja Sočyje, bet jie tai daro taikiai ir garbingai. Prievartai nėra vietos šiame pasaulyje“, – teigė legendinis šuolininkas su kartimi.

Beje, norėdami pagerbti mūšio Kijevo gatvėse aukas, ukrainiečiai paprašė leisti startuoti ryšint gedulo raiščius, bet Tarptautinis olimpinis komitetas atsakė neigiamai.

Į Sočį Ukraina pasiuntė 43 sportininkų delegaciją. Kol kas jai pavyko iškovoti vieną medalį: moterų biatlono 7,5 km sprinte bronzą užsikabino Vita Semerenko.

Primename, kad antradienio vakarą, apie 20 val., Kijevo milicija pradėjo centrinės miesto aikštės, kurioje dar praėjusį lapkritį įsitvirtino protestuotojai, šturmą. Stabdydami šarvuočius pasitelkusių „Berkut“ ir kitų dalinių karių antpuolį, Maidano šeimininkai padegė barikadas.

Skelbiama, kad žuvusiųjų skaičius viršijo dvi dešimtis, iki tūkstančio žmonių sužeista. Padėtis Kijeve išlieka įtempta, laukiama naujų susirėmimų.

Protestuotojai reikalauja prezidento Viktoro Janukovičiaus atsistatydinimo ir demokratinių reformų Ukrainoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)