Vienintelis ryškesnis rezultatas užfiksuotas 2011 metais penkta vieta „Vuelta a Espana“ prologe, o 2012 metais antra vieta Lietuvos čempionate bei septinta vieta asmeninėse lenktynėse laikui Nyderlanduose.

Po dviejų blankių sezonų Ispanijos klube I. Konovalovas nusprendė pasirašyti kontraktą su nauja komanda iš Afrikos – „MTN-Qhubeka“ . Praėjusiais metais I. Konovalovas laimėjo Lietuvos čempionatą ir pasaulio čempionate iškovojo 32-ą vietą. Antrąjį sezoną Afrikos komandoje pradedantis lietuvis koncentruojasi į sezono pradžią bei tikisi startuoti „Grand“ ture.

Komandos tikslas buvo ir yra startuoti viename iš „Grand“ turų.

„Šiais metais komandos pagrindinis tikslas išlieka, gauti pakvietimą į vieną iš trijų „Grand“ turų. „Giro d‘Italia“ ir „Tour de France“ turuose startuosiančios komandos jau žinomos, bet tarp jų „MTN-Qhubeka“ nėra. Vienintelis šansas mums dar lieką rugpjūčio 23 dieną startuosiančios daugiadienės lenktynės „Vuelta a Espana“, – planus dėstė I. Konovalovas.

Jis treniruojasi Ispanijoje, o artimiausiuose jo planuose yra klasikinės lenktynės Belgijoje:

„Su komanda šiuo metu intensyviai treniruojamės ir jau spėjome sudalyvauti keleriose klasikinėse lenktynėse Ispanijoje. Sezono pradžioje esu nusitaikęs į pavasarį Belgijoje vykstančias klasikines lenktynes. Priklausomai nuo formos konkrečiam startui paaiškės, ar kovosiu dėl rezultato“.

Artimiausias lietuvio startas – vasario 19 d. Ispanijoje, keturių etapų su prologu daugiadienės lenktynės „Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol“.