„Sportas yra specifinė sritis, kurios plėtojimas glaudžiai susijęs su kitais sektoriais – sveikatos, švietimo, socialinės apsaugos, kultūros, transporto ir daug kitų. Šis dokumentas yra svarbus žingsnis link nuoseklaus ir koordinuoto valstybės požiūrio į sportą ir ypač visuomenės fizinį aktyvumą. Visos institucijos iš esmės siekia to paties – sudaryti sąlygas, kad gyventojai daugiau judėtų, taigi būtų sveikesni, darbingi, turiningai ilsėtųsi. Koordinuotos pastangos yra kur kas efektyvesnės“, – sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Šiuo dokumentu bus įgyvendinama valstybinė sporto plėtros strategija, taip pat Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu patvirtinta Tarybos rekomendacija dėl sveikatinamojo fizinio aktyvumo skatinimo įvairiuose sektoriuose.

Planas apima tris pagrindines veiklos sritis: visų Lietuvos gyventojų sveikos gyvensenos per fizinį aktyvumą, kūno kultūrą ir sportą skatinimą, tinkamų sąlygų fiziniam aktyvumui ir sportavimui sudarymą bei didelio sportinio meistriškumo sportininkų rengimo sistemos tobulinimą.

Plane konkrečiai įvardijami, kokie teisės aktų projektai turės būti parengti ar pakeisti. Taip pat numatyta 20 priemonių, kurias 2014-2016 m. įgyvendins Sveikatos apsaugos, Socialinės apsaugos, Susisiekimo, Švietimo ir mokslo, Aplinkos, Kultūros ministerijos, Kūno kultūros ir sporto, Statistikos departamentai, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Numatytos priemonės apima mokymo plaukti mokyklose programą, neįgaliųjų, tautinių mažumų integracijos, socialinės reklamos projektus, sporto infrastruktūros planavimą ir atnaujinimą. Bendra trijų metų visoms priemonėms numatomų lėšų suma – daugiau kaip 230 mln. litų. Planas kasmet bus tikslinamas ir atnaujinamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)