Nepaisant Irane galiojančių griežtų islamo taisyklių, žaidėjoms bus leista grįžti į šalies rinktinę, kai tik jiems bus atliktos suplanuotos operacijos. Tačiau po šio atvejo visoms Irano futbolininkėms teks įveikti specialų lyties testą, tik tada jos galės pasirašyti kontraktą su kokiu nors klubu.

„Jeigu šie sportininkai sugebės išspręsti savo problemas chirurginiu būdu ir atitiks priimtas medicinines indikacijas, jie turės teisę dalyvauti moterų futbolo varžybose“, - pareiškė Irano futbolo federacijos medicinos komiteto vadovas Ahmadas Hashemianas.

Lyties keitimas paprastai vyksta keliais etapais. Tam atlikti prireikia iki dviejų metų. Atliekama ne tik chirurginė operacija, bet ir taikoma ilgalaikė hormonų terapija.

Pažymėsime, kad sporte sukčiavimas lytimi – pakankamai dažnas reiškinys. Vyrai apsimeta moterimis, siekdami įgyti fizinį pranašumą varžovių atžvilgiu.

Irano rinktinės futbolininkės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)