Varžybose buvo du parengiamųjų kovų etapai iki 5 dūrių. Pirmame etape mūsų atstovai pasirodė neblogai - Lukas Minkevičius laimėjo 3 kovas iš 6, Kasparas Šatkauskas ir Dalius Strazdas - 2 iš 5, o Gotfridas Krujalskis, Edgaras Dvariškis, Javgenijus Stalmakovas pelnė po 2 pergales iš 6 galimų.

Antras etapas taip pat nenuvylė - D. Strazdas džiaugėsi 4 pergalėmis iš 5, E. Dvariškis ir K. Šatkauskas - 3 iš 5, J. Stalmakovas ir L. Minkevičius - 2 iš 5, o G. Krujalskiui pasisekė mažiau nei pirmame etape, jam pavyko laimėti 1 kovą iš 5.

Įvertinus pirmų dviejų etapų rezultatus, į atkrintamą varžybų etapą pateko du mūsų atstovai, kuriems šį kartą nepavyko pasipriešinti stipresniems ir labiau patyrusiems varžovams. L. Minkevičius 8:15 pralaimėjo vokiečiui Normanui Ackermannui, o E. Dvariškis rezultatu 6:15 turėjo pripažinti ruso Aleksejaus Kalinino (vėliau užėmusio 3 vietą) pranašumą.

Nors šiais metais nei vienam iš lietuvių nepavyko pakartoti Tomo Krasikovo rezultato, kuomet jis 2010 metais triumfavo šiose varžybose pelnydamas aukso medalį, tačiau dauguma mūsų atstovų aplenkė daugiau nei 100 stiprių varžovų.

Lietuvių rezultatai tarp 252 dalyvių:

L. Minkevičius - 107 vieta
E. Dvariškis - 108
D. Strazdas - 129
K. Šatkauskas - 134
J. Stalmakovas - 162

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)