Pasklidus žiniai, kad miesto valdžia samdo įmonę išvalyti miestą nuo beglobių šunų, gyvūnų mylėtoja Nadežda Maiborova Sočį supančiuose kalnuose ėmė skubiai kurti prieglobstį persekiojamiems olimpinio parko įnamiams.

Iškilusioje gyvūnų prieglaudoje apgyvendinta maždaug pusšimtis šunų, kai kurie jų jau susirado nuolatinius šeimininkus.

Pasirodo, jog prieglaudos statybas ir išlaikymą parėmė didžiausią pasaulyje aliuminio kompaniją „Rusal“ valdantis oligarchas O. Deripaska.

„Savo pirmąjį šunį radau kaimelio, kuriame užaugau, gatvėje. Penkerius metus jis buvo labai artimas mano draugas“, – BBC aiškino vienu turtingiausių žmonių Rusijoje laikomas milijardierius, prieštaringai vertinamas dėl ryšių su Rusijos nusikalstamu pasauliu ir figūravimu pinigų plovimo bylose.

Tuo tarpu sugaudyti aplink olimpinius objektus šmirinėjančius keturkojus pasirodė ne taip paprasta: vienam jų net pavyko prasmukti į Sočio žaidynių atidarymo ceremoniją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)