Vasario 8 dieną, Vilniaus „Pramogų banke“ dėl „Arrow“ čempiono diržo susikaus keturi skirtingi kovotojai. Be R. Kulio dėl šio įvertinimo susikaus ringo patirties nestokojantis Tomas Matulevičius, svečias iš Afganistano Hotakas Shafiqulahas bei britas Markas Hurstas.

„Norint siekti pergalės Muay Thai ringe reikia peržengti per save, kiekvieną dieną treniruotis ir atiduoti visas savo jėgas. Tačiau kiekviena pergalė yra to verta“, - kalbėjo savo paauglystę futbolui atidavęs kovotojas. – Tiek metų atidavęs futbolui į kovos menus atėjau kur kas geriau pasiruošęs fiziškai negu kiti pradedantieji. Jeigu nebūčiau žaidęs futbolo, tikrai ringe nerodyčiau tokių gerų rezultatų“.

Prieš pradėdamas treniruotes kovos klube R. Kulis žaidė Lietuvos futbolo komandose, vėliau persikėlė į Latviją, rungtyniavo Portugalijos trečios lygos klube.

„Man visada patiko įvairios sporto šakos, o vieną dieną geriausias mano draugas Elanas (Gaidzys) pakvietė į Muay Thai treniruotę. Norėjau save išbandyti. Pirmos treniruotės man patiko. Futbole ne viskas priklauso tik nuo tavęs asmeniškai, ringe viskas priklauso nuo manęs. Tai mane ir užkabino – esu savo padėties šeimininkas“, - sakė R. Kulis.

„Arrow Fight Night“ programoje – vienuolika kovų. Vienoje iš jų kausis ir R. Kulio minėtas draugas Elanas Gaidzys („Fight Academy“). Jo varžovas superkovoje bus „Muay Thai Imperijos“ (Klaipėda) auklėtinis Dovydas Pilenis.

„Šis turnyras man leis atsiskleisti ir parodyti vardan ko sunkiai dirbame treniruotėse. Jos prieš turnyrą tikrai sunkios, sportuojam ir... Slidinėjame ant slidžių“, - prapliupo juokais visai neseniai iš LEU studentų slidinėjimo stovyklos grįžęs E. Gaidzys.

Pasak E. Gaidzio, ringe svarbiausias yra kovotojo charakteris ir užsispyrimas.

„Žinoma, paslydimų nuo griežto režimo būna, tačiau jiems negalima pasiduoti. Kaip jaučiuosi ringe? Kaskart skirtingai. Maloniai, o kartais tiesiog sunku apibūdinti tą jausmą“, - be reikalo žodžiais nesišvaistė kovotojas.

Turnyre taip pat dalyvaus svečiai iš Baltarusijos. Savo jėgas su tituluotu varžovu iš Baltarusijos Karenu Tumasianu išbandys klubo „Mustangas“ auklėtinis daugkartinis Baltijos šalių turnyrų nugalėtojas Karolis Maciševskis.

„Visada jaučiu norą kovoti, kiekvienas turnyras man yra svarbus, kaupiu patirtį. Džiaugiuosi, kad turnyras vyks Vilniuje. Juk sako, kad savos sienos padeda“, - sakė K. Maciševskis.

Šešios treniruotės per savaitę, daug išlieto prakaito ir geras poilsis – taip K. Maciševskisapibūdina pasiruošimą „Arrow Fight Night“.

„Muay Thai – tai ne tik fizinis pasiruošimas, čia daug lemia ir kovotojo psichologija ir charakterio ypatybės“, - kalbėjo kovotojas. – Be charakterio kovotojas ringe nieko nepasieks, gaus vieną gerą smūgį į galvą ir daugiau nenorės atsistoti. O ringe visada reikia stotis ir eiti į priekį“.

„Sparta Gym“ klubo atstovas, daugiau negu 70 kovų ringe turėjęs Henrikas Vikšraitis prieš turnyrą tryško entuziazmu ir optimizmu.

„Kovoju jau penkis metus, man patinka, todėl atiduodu visas savo jėgas“, - kalbėjo kovotojas, kuriam šįkart ringe teks susitikti su dar vienu tituluotu varžovu iš Baltarusijos. – Anksčiau ringe jausdavausi, kaip ir visi, nejaukiai, jaudindavausi, tačiau dabar jaučiuosi gerai. Nejaučiu jokios baimės prieš kovą“.

„Arrow Fight Night“ taip pat dalyvaus jaunoji Lietuvos Muay Thai žvaigždė Mantas Bartusevičius (klubas „Mustangas“), Vėjus Vetrinas, Julius Mocka, Ilmiras Churmatulinas (visi – „Sparta Gym“) ir kiti pajėgiausi Lietuvos bei užsienio kovotojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)