Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) viceprezidentas Andrejus Zadneprovskis ir generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas lankėsi Telšiuose ir aptarė sporto šakos vystymo galimybes su Telšių rajono meru Vytautu Kleiva, Telšių rajono savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Urbonu, direktoriaus pavaduotojais Kęstučiu Anglicku ir Kęstučiu Gusarovu, Telšių sporto ir rekreacijos centro direktoriumi Juozu Simanausku ir trenere Galina Šidiškienė.

„Su Telšiais bendraujame jau 4-5 metai, du šio miesto atstovai buvo pakviesti treniruotis į Vilnių. Deja, vaikinas sportą metė, o Gabija Daraškevičiūtė mokosi Ozo gimnazijoje, gyvena Lietuvos olimpiniame sporto centre ir lanko treniruotes pas Artūrą Kalininą“, - pasakojo LŠPF generalinis sekretorius V. Kalininas. - Džiaugiamės, kad šiuolaikinės penkiakovės vystymui Telšiuose pritarė meras V. Kleiva, kiti vadovai. Telšiškiai ir dabar aktyviai dalyvauja jaunųjų penkiakovininkų varžybose, tačiau nuo šiol jų rengimas bus geriau organizuotas, jie bus geriau aprūpinti“.

Telšių šiuolaikinės penkiakovės klube Telšiuose iš pradžių vyks triatlo - šaudymo, bėgimo ir plaukimo - treniruotės. Vėliau gali būti galvojama ir apie fechtavimo bei jojimo rungtis.

„Labai džiaugiuosi dėl naujo šiuolaikinės penkiakovės vystymo Telšiuose impulso. Tai yra universali ir labai įdomi sporto šaka“, - sakė Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius S. Urbonas. - Per visas krizes išsaugojome baseiną, skirsime lėšų penkiakovininkų treniruotėms reikalingiems pistoletams įsigyti. Prie

Telšiiuose yra privatus žirgynas, anksčiau mūsų jojikai ir rinktinių nariais yra buvę, todėl ateityje bus galima galvoti ir apie šią rungtį. Kiek kebliau tik dėl fechtavimo, nes šios sporto šakos Telšiuose niekada nebuvo. Mes visi tikrai labai džiaugiamės šiuolaikinės penkiakovės įtvirtinimu mieste. Trenerės G. Šidiškienės įdirbis šioje srityje jau yra, toliau turėtų būti dar geriau. Dėkoju LŠPF generaliniam sekretoriui V. Kalininui, garsiam sportininkui A. Zadneprovskui už iniciatyvą ir apsilankymą mūsų mieste“.

G. Šidiškienė iki šiol daugiausia dėmesio skyrė plaukimui, tačiau jos auklėtiniai sėkmingai pasirodo ir bėgimo rungtyje.

„Daugiausia dirbu su plaukikais, tačiau stebiu, kuris iš vaikų turi daugiau ištvermės ir galėtų užsiimti šiuolaikine penkiakove. Šiuo metu yra 8 vaikai, galintys tapti penkiakovininkais. Jei draugausime su LŠPF, daugiau dėmesio skirsime kitoms rungtims, manau, bus daugiau norinčiųjų“, - pasakojo G. Šidiškienė. - Pati vedu ne tik plaukimo, bet ir bėgimo, šaudymo treniruotes. Kol kas šaudome oriniais pistoletais, tačiau tikimės netrukus gauti atitinkančius šiuolaikinių varžybų reikalavimus. Jei trūksta patirties ar žinių, tariuosi su lengvosios atletikos treneriais, plaukimo ir šaudymo treniruotes vesti padeda Vytautas Mickus. Jei aš išvykstu į varžybas, jis mane pavaduoja. Taip bendromis jėgomis ir dirbame“.

LŠPF generalinis sekretorius V. Kalininas atkreipė dėmesį, kad jaunieji Telšių sportininkai prilygsta varžovams iš didžiųjų miestų. Neseniai vykusiose Stasio Šaparnio taurės varžybose tarp 10-12 metų berniukų (dvikovė - 50 metrų plaukimas ir 600 m bėgimas) telšiškis Rokas Keinys tapo nugalėtoju, o Matas Pocius užėmė trečią vietą. 13-14 metų vaikinų varžybose (100 metrų plaukimas ir 1 km bėgimas) antras buvo telšiškis Arnas Urbonas.

„Kviečiu visus jaunuosius Telšių gyventojus, norinčius sekti tokių aukštumų, kokias pasiekė S. Šaparnis, Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, A. Zadneprovskis, Edvinas Krungolcas, Justinas Kinderis, apsilankyti Telšių sporto ir rekreacijos centre, susirasti trenerę ir pradėti lankyti treniruotes“, - sakė V. Kalininas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)