Pagrindiniame etape susigrūmę žaidėjai didelių netikėtumų nepateikė. Turnyro nugalėtojų komanda KN „Čempionai“ nepaliko vilčių savo varžovams ir nepralaimėję nė vieno „freimo“ išėjo į pusfinalį. Kitoje turnyro lentelės pusėj, 2013 metų perspektyvieji vicečempionai KN „Autoritetas“, papildę pajėgas S. Zabulėnu ir persivadinę „SaMiTO“, iškovojo antrąjį kelialapį. Vis dėlto komanda vos nesuklupo pakeliui į pusfinalį prieš universaliojo Vitalijaus Potaševo vedamą KN „Wild“ (V. Potaševas, R. Malinauskas, A. Kuščenka).

Pralaimėtojų lentelės pusėje savo kelyje paklupdžiusios jaunųjų bei labiau patyrusių Lietuvos žaidėjų komandas kelialapius iškovojo „Cue Club“ „Labiau“ (V. Schulte, D. Bublys, V. Simanavičius) ir perspektyvusis KN „Kaunas“ (S. Korolkov, D. Dieninis, E. Juknevičius).

Atkrintamųjų varžybų pirmajame susitikime atsikartojo 2013 metų pusfinalis – ginklus surėmė KN „Čempionai“ ir V. Schulte vedami „Cue Club“ „Labiau“. Po atkaklios kovos Lietuvos reitingo lyderis S. Dragūnas 2:1 palaužė V. Schultę, o V. Jakaitis 2:0 nugalėjo V. Bončkų pakeitusį V. Simanavičių ir antrus metus iš eilės sudaužė oponentų viltis patekti į finalą.

Antrajame pusfinalyje užvirė titaniška kova tarp KN „SaMiTo“ ir KN „Kaunas“ iki paskutinės sekundės. M. Maisiejui nokautavus E. Juknevičių, lazdas surėmė pulo atstovas D. Dieninis ir daugkartinis turnyrų prizininkas T. Vilmanas. Po įnirtingos kovos oponentą palaužęs D. Dieninis suteikė šansą komandai pakovoti dėl finalo, kurį komandos lyderis S. Korolkovas po sunkios kovos prieš S. Zabulėną sėkmingai realizavo.

Nepaisant titaniškų pastangų iškovoti titulą, kauniečių komandai triumfuoti turnyre nepavyko. T. Puodžiūnui nepalikus vilčių oponentui kovoje su E. Juknevičiumi, komandos likimas vėl atiteko į S. Korolkovo rankas. Deja, išvargusiam po atkaklaus pusfinalio susitikimo, po kontrolinės partijos Sergėjui teko pripažinti V. Jakaičio pranašumą ir nusileisti turnyro čempionams.

Mažajame finale užvirusi kova užsitęsė iki išnaktų. Pasitempę ir pasiryžę atiduoti visas jėgas dėl prizininkų pakylos, ginklus surėmė V. Schulte ir T. Vilmanas, D. Bublys ir S. Zabulėnas bei M. Maisiejus ir V. Simanavičius. 2013-ais už pjedestalo likę „Cue Club“ atstovai susikaupė ir įveikė savo oponentus, iškovodami trokštamus medalius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)