Slidininkai rungtyniaus laisvu stiliumi: pirmą čempionato dieną – sprinto rungtyje, o antrą – 5 ir 10 km atskiro starto lenktynėse.

Koją pakišo vėluojanti žiema

Dėl vėluojančios žiemos slidininkams liko tik skėsčioti rankomis, ironiškai šypsotis ir tyliai ruošti savo slides, viltingai laukiant varžybų. Beveik pusantro žiemos mėnesio dienos bėgo lyg pavasarį: kai kur pražydo žibutės, o kai kurie medžiai pradėjo kalti pumpurus.

Šilti mūsiškai žiemai orai sujaukė slidininkų planus, todėl teko atsisakyti Vilmanto Gineito taurės varžybų, turėjusių įvykti gruodžio pabaigoje, ir atidėti pirmą Lietuvos čempionato etapą, kuris buvo planuojamas pirmą sausio savaitgalį.

Pasak Lietuvos nacionalinės slidinėjimo asociacijos (LNSA) prezidento Marijaus Rindzevičiaus, nereikia delsti ir ateinantį savaitgalį surengti čempionato pirmą etapą, nes visos kitos dienos yra jau suplanuotos kitais slidinėjimo renginiais.

Taps istorinio įvykio liudininkais

Artėjantis Lietuvos lygumų slidinėjimo čempionato etapas šiemet bus ypatingas. Pirmą kartą Lietuvos lygumų slidinėjimo istorijoje varžybos vyks trasoje, kuri padengta tik dirbtiniu sniegu.

Be to, tai ne vienintelė naujiena varžybų dalyviams ir žiūrovams. Slidininkai pirmieji išbandys naują lenktynių ratą. 7-8 m pločio trasoje nuo šiol galės vykti ir tarptautinės varžybos, nes ji atitiks minimalius Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) reikalavimus. Varžybų dalyviams bus galima skaičiuoti FIS baudos taškus, kurie bus įtraukiami į FIS reitingą.

„Smagi trasa – pats paslidinėjau ir išbandžiau, pilna ten vaikų ir kitų slidininkų. Ją paruošėme trimis sniego patrankomis ir sunaudojome apie 7 tūkst. kubinių metrų vandens“, – naują lygumų slidinėjimo trasą gyrė LŽSC direktorius Bronius Cicėnas.

Ignaliną iškeitė į Italijos Alpes

Šiemet pirmame Lietuvos čempionato etape galimybę užimti aukštas pozicijas turės kiti slidininkai, nes visi favoritai savo meistriškumą demonstruos sausio 27 - vasario 3 d. vyksiančiame pasaulio jaunimo čempionate.

Ingrida Ardišauskaitė, Neda Bukovskytė, Vytautas Strolia, Lukas Jakeliūnas, Stepanas Terentjevas, Julius Kardelis ir Tautvydas Strolia kaip tik šiuo metu jau yra Italijoje ir uoliai rengiasi artėjančiam išbandymui.

„Aišku, gaila, kad nebus pajėgiausių mūsų slidininkų, tačiau manau, kad stipriausius Lietuvos čempionato dalyvius dar spėsime išsiaiškinti, nes be šio savaitgalio varžybų, šiemet mūsų lauks dar 3 etapai“, – situaciją apžvelgė M. Rindzevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)