Pasak V. Mutko, tokiais pranešimais svaidytis galima tik tada, kai jie būna patvirtinti ir žinomos visos aplinkybės.

„Tokia informacija turi būti pateikiama tik po atitinkamų drausmės organų sprendimo. Didžiajame sporte visada būna daug problemų, susijusių su atletų sveikata ir jų gydymusi. Kiekvieno sportininko gyvenime gali pasitaikyti įvairių niuansų. Dabar – tai priešlaikinė informacija ir visiškai neteisinga, neatitinkanti tikrovės.

Tai yra labai blogai. Juk sakiau, kad mums priešų nereikia. „Vedomosti“ (naujienų portalas, paskelbęs šią informaciją – DELFI)... Dabar „gražuoliai“ vaiką traumuos...“, – pareiškė ministras.

Daug kategoriškesnės nuomonės buvo pagrindinės J. Jefimovos varžovės lietuvės Rūtos Meilutytės treneris Jonathanas Ruddas, socialiniame tinkle „Facebook“ parašęs: „Sukčiai niekada nelaimi“.

Primename, kad penktadienį Rusijos naujienų portalas „Vedomosti“ paskelbė, kad dėl galimo dopingo vartojimo įkliuvo geriausia 2013 metų šalies plaukikė Julija Jefimova.

Draudžiamo preparato dehidroepiandrosterono (DHEA) jos organizme spalio mėnesį galėjo atsirasti, nes ji vartojo dietinius maisto produktus. Rusei gresia dvejų metų diskvalifikacija.

Be to, jei bus patvirtinta, kad jos dopingo testas iš tiesų teigiamas – iš sportininkės turėtų būti atimti ir visi nuo to laiko iškovoti apdovanojimai.
Vitalijus Mutko ir Jelena Isinbajeva
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)