Lietuvos tradicinės karatė meistrai savaitgalį dalyvavo Čekijos sostinėje Prahoje vykusiame Europos čempionate. Iš jo mūsiškiai parsivežė vieną sidabro medalių komplektą ir net 14 – bronzos.

LTKA prezidentas Giedrius Dranevičius pasakojo, kad Prahoje įvyko ir dar vienas, mažiau reklamuotas renginys. Tai ITKF rengiamos Tarptautinės taurės varžybos. Jose dalyvavo po 8 sportininkus. Mūsų šaliai moterų varžybose atstovavo Dovilė Aladaitytė, o vyrų varžybose – Norbertas Motiejūnas.

„Moterų turnyre kovojo dvi amerikietės, po vieną lietuvę, brazilę, lenkę, čekę, kanadietę ir ukrainietę. Galiu tik pasidžiaugti, kad šiose varžybose puikiai pasirodė D. Aladaitytė, užėmusi trečiąją vietą, - pasakojo LTKA vadovas. - Vyrų turnyre pasirodė po du lenkus ir brazilus, po vieną lietuvį, čeką, ukrainietį ir kanadeitį. Norbertas šiame turnyre pasidalijo 5-8 vietas“.

G. Dranevičius taip pat papasakojo, kokį įspūdį jam paliko lietuvių pasirodymas Europos čempionate ir apie artimiausius LTKA planus.

- Giedriau, kaip vertinate Lietuvos rinktinės pasirodymą Prahoje?

- Pasirodymu esu patenkintas. Mūsų rinktinė pastaraisiais metais išgyveno kartų kaitą, tačiau stipriai ūgtelėjo meistriškumo prasme. Dar prieš kelionę į Čekiją sakiau, kad labai patobulėjome, turime šiek tiek daugiau patirties nei pernai. Todėl tikėjausi gerų rezultatų.

- Ar kažkas iš mūsiškių savo pasirodymu nustebino, kas nors gal pasirodė prasčiau nei tikėtasi?

- Puikiai pasirodė mūsų komandinės kumitė rinktinė, nors tik šiais metais komandą papildė du buvę jaunimo atstovai – Paulius Mackonis ir Paulius Čereška. Jie kartu su broliais Dominyku ir Kristijonu Žibučiais pademonstravo aukštą technikos lygį, gerą psichologinį pasirengimą, tvirtą charakterį. Visi Europos čempionato dalyviai pripažino, kad šiais metais Lenkijos ekipa turėjo lygiaverčius varžovus ir iki pat kovų pabaigos nebuvo aišku, kuri komanda įgys lemiamą persvarą.

Šis pasirodymas mums buvo tikrai istorinis. Pirmą kartą mūsų rinktinė kovojo dėl Europos čempionų titulų pačioje prestižiškiausioje rungtyje su daugkartiniais Europos ir pasaulio čempionais. 2011 metais buvome labai arti finalo, tačiau tuomet koją pakišo Makedonijos sportininkai, likome treti.

Kiti mūsų sportininkai Europos čempionate taip pat pasirodė puikiai, padarė, ką galėjo, pasiekė tokius rezultatus, kokių buvo verti.

- Europos čempionate medalius šlavėsi lenkai, aukso medaliais džiaugėsi ir keletas kitų šalių atstovų. O mes turime tik vieną sidabro medalių komplektą ir daug bronzos medalių. Ko trūksta, kad būtų daugiau, jei ne aukso, tai bent jau sidabro apdovanojimų?

- Kartais trūksta meistriškumo, tačiau dažniausiai – pasitikėjimo savo jėgomis, patirties ir sportinės sėkmės. Tradicinėje karatė kovos vyksta iki pirmojo „ippon“ – pirmojo efektyvaus veiksmo. Patirtis, pasitikėjimas savo jėgomis tokiose situacijose ir leidžia sportininkams atskleisti visą savo potencialą.

- Kitais metais laukia pasaulio čempionatas. Kas iš mūsiškių turėtų jame dalyvauti ir kokių rezultatų galima tikėtis?

- Apie 2014-ųjų rinktinę dar anksti kalbėti, tačiau tikiuosi, kad komandą didžiąja dalimi sudarys tie patys sportininkai. Kitais metais sportininkams kelsime dar aukštesnius reikalavimus, nes mūsų laukia pasaulio čempionatas, kuris greičiausiai vyks Tokijuje.

Dabar rinktinei bus poilsio metas, daugiau dėmesio skirsime techniniams treniruočių klausimamas, o pasirengimą pasaulio čempionatui planuojame pradėti po Naujųjų metų.

- Esate minėjęs, kad Lietuva pretenduoja rengti 2015 metų Europos čempionatą. Gal yra kokių naujienų apie tai?

- Taip, turiu naujienų ir jos yra puikios. Mūsų Nacionalinė sporto taryba pritarė tradicinės karatė Europos čempionato rengimui Lietuvoje 2015 metais, o ITKF irgi yra davusi neoficialų sutikmą.

Manau, kad po dviejų metų galėsime pradžiuginti Lietuvos žmones dar vienu gražiu renginiu.

Priminsiu, kad 2008-ųjų pasaulio tradicinės karatė čempionatą Vilniuje stebėjo apie 5000 žiūrovų ir šis mūsų renginys ITKF iki šiol laikomus geriausiai organizuotu pasaulio čempionatu per visą istoriją.

- Metai jau artėja prie pabaigos. Ką dar šiemet nuveiks LTKA nariai?

- Prieš pat Kalėdas mūsų narių laukia techninė atestacija, kuri ir bus paskutinis renginys šiais metais. Sausio pabaigoje Vilniuje klubas „Lūšis“ surengs tarptautinį Žiemos taurės turnyrą, kuris ir simbolizuos naujų, aktyvių LTKA veiklos metų pradžią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)