Šimtmečio paminėjime be V. Polujansko dalyvavo ir šalies fechtavimosi rinktinės vyriausioji trenerė Rasa Ažukienė, Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas, Kūno kultūros ir sporto strategijos skyriaus vedėjas Sigitas Stasiulis, LFF atstovas spaudai Jurgis Atroškevičius.

R. Ažukienės teigimu 2015 metų kadetų ir jaunimo čempionato rengimas jau oficialiai patikėtas Lietuvai.

„Tai jau galutinai nuspręsta, savo pasiryžimo nekeisime. Tai bus 9 šalių čempionatas Kaune. Mes pareiškėme norą ir po ilgų diskusijų gavome šią teisę. Manau, kad mums pavyks surengti gerą čempionatą“, – neabejoja trenerė.

Pirmenybės turėtų kainuoti apie 75 tūkst. litų. Didžioji pinigų suma bus skirta arenos nuomai, teisėjų maitinimui ir prizams. Trenerė tikisi, kad pavyks surasti rėmėjų, kurie padengtų bent pusę rengimui būtinų lėšų.

V. Polujanskas renginio metu pristatė tiek tarptautinės, tiek Lietuvos fechtavimosi federacijų istorijas. Jis tikisi, kad ateityje LFF plėsis ir turės daugiau trenerių, bazių, galbūt ir pinigų. Metinis LFF biudžetas siekia apie 100 tūkst. litų. Trečdalį sumos skiria Vyriausybė.

„Dabar turime 10 trenerių ir pakankamai daug jaunimo, norinčio užsiimti šiuo sportu. Jaunimas į fechtavimąsį žiūri kaip gerą laiko praleidimą. Federacijos tikslas yra kokybė. Estai jau turi pasaulio čempionų, tad kodėl negalime turėti mes“, – kalbėjo prezidentas.

Iki šiol didžiausias Lietuvos pasiekimas fechtavimosi sporte priklauso Juozui Ūdrui, dalyvavusiam 1952 metų Helsinkio olimpiadoje. Kiti Lietuvos sportininkai taip pat yra iškovoję aukštas vietas įvairiuose čempionatuose. Tikimasi, kad 2016-ais Lietuva turės antrąjį fechtavimosi atstovą olimpinių žaidynių istorijoje.

J. Atroškevičius taip pat trumpai papasakojo apie Europos Sąjungos (ES) programos „Veiklus jaunimas“ finansuojamą projektą „Kovok!“. Tai projektas truksiantis pusę metų. Iš viso numatoma 12 nemokamų seminarų, pirmi jų jau vyko rugsėjo ir spalio mėnesiais. Seminarų metu fechtuotojai dalyvius skatina sveikai gyventi, aktyviai leisti laisvalaikį.

Fechtavimasis yra viena iš penkių sporto šakų, dalyvavusių visose olimpinėse žaidynėse. FIE įkurta 1913 metais Paryžiuje. Dabar federacijai priklauso 148 šalys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)