5-oji vieta: „Go Africa LT taurė 2013“ pulo turnyras.

Sekmadienį nuo 12 val. „SportoTV.lt“ siūlys praleisti stebinti atkaklias pulo entuziastų kovas „Go Africa LT taurės 2013“ turnyre.

Lietuvos moterų biliardo lygos (LMBL) organizuojamos pirmosios reitinginės varžyboms vyrams, moterims ir veteranams prasidės šeštadienį, o tiesioginiame eteryje žiūrovų lauks finalinės kovos.

Turnyras taps paskutiniosiomis reitinginėmis Lietuvos pulo federacijos (LPF) varžybomis, kurios nulems, kas įgis teisę varžytis šių metų geriausių žaidėjų varžybose „Margūno taurėje“.
Įdomus faktas: Turnyro nugalėtojams atiteks autorinės originalios taurės, kurios, anot varžybų organizatorių, „papildys ir pačių geriausių sportininkų trofėjų arsenalą“.

4-oji vieta. LKL čempionatas: Kauno raj. „LSU-Atletas“ – Kėdainių „Nevėžis“.

Į dar vieną mūšį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate stoja Kauno raj. „LSU-Atleto“ krepšininkai, kurie sekmadienį nuo 16 val. rungtynėse namuose susigrums su Kėdainių „Nevėžio“ ekipa.

Pirmoji „LSU-Atleto“ ir „Nevėžio“ komandų akistata, daug kam netikėtai, buvo įtempta iki paskutinių susitikimo akimirkų ir pergalę tik rungtynių pabaigoje šventė „Nevėžis“ – 77:71, nors trečiajame kėlinyje Gintaro Leonavičiaus auklėtiniai turėjo užtikrintą, 26 taškų pranašumą.

„LSU-Atleto“ ekipa arba, anot vyriausiojo ekipos trenerio Edo Nickaus, „šaunių vyrukų kompanija“ nuolat stebina kovinguma šiame LKL sezone. Tiesa, kovingumas dar netapo garantu į pergales. Laikinosios sostinės ekipa per aštuonis susitikimus iškovojo dvi pergales ir čempionate žengia tik 10-ta.

Savo ruožtu „Nevėžio“ krepšininkai po pasaka virtusios sezono pradžios ir penkių pergalių serijos LKL pirmenybėse pradėjo strigti. Per pastarąsias dvi čempionato rungtynes pralaimėjimus patyrę kėdainiečiai nusmuko iš pirmosios turnyrinės lentelės vietos į ketvirtą, todėl mače su „Atletu“ varžovams nuoladų nedarys.

Įdomus faktas: trys „LSU-Atleto“ žaidėjai – Šarūnas Vingelis, Karolis Babkauskas ir Vidmantas Sragauskis kiekviename LKL mače meta mažiausiai po 6-7 tritaškius. Tiesa, krepšininkai tai daro sėkmingai ir varžovų krepšius atakuoja 40 procentų taiklumu.

3-oji vieta. BBL čempionatas: Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Utenos „Juventus“.

Trečiadienį Pasvalyje nuo 18 val. Baltijos krepšinio lygos (BBL) mače susitiks šeimininkų – „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai ir svečiai iš Utenos – „Juventus“ ekipa.

„Juventus“ klubą persekioja „Pieno žvaigždžių“ komandos prakeiksmas. Per dvi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate vykusias tarpusavio ekipų akistatas abi pergales iškovojo pasvaliečiai – 94:68 (Pasvalyje) ir 66:62 (Utenoje).

Pralaimėjimų seriją sieks nutraukti pergales LKL čempionate skinantis naujasis uteniškių treneris Virginijus Sirvydis, kuris nevadovavo ekipai nesėkmėmis virtusiuose mačuose su Pasvalio ekipa.

BBL čempionate „Pieno žvaigždžių“ ekipa demonstruoja puikius rezultatus – penkios pergalės iš penkių ir užtikrinta pirmoji vieta stiprioje C grupėje.

Tuo metu uteniškiai per dvejas rungtynes iškovojo du laimėjimus ir grupėje žengia ketvirti. Naujojo trenerio užvestas Utenos klubas sieks reabilituoti tarpusavio rungtynių su „Pieno žvaigždėmis“ santykį ir kovos tik dėl pergalės.

Įdomus faktas: „Pieno žvaigždės“ BBL mače su estų Valgos „Maks&Moorits“ klubu pademonstravo aukščiausio pažymio vertą gynybą ir varžovams leido įmesti tik 36 taškus. Rungtynes Rimanto Grigo auklėtiniai laimėjo – 68:36.

2-oji vieta. BBL čempionatas: Tartu „Rock“ – Prienų „TonyBet“.

Karšta Baltijos krepšinio lygos (BBL) dvikova visų krepšinio gerbėjų lauks penktadienį. Estijos Tartu mieste nuo 19 val. į aikštelę išbėgs šeimininkų „Rock“ krepšininkai bei Prienų „TonyBet“ ekipa.

Praėjusio sezono BBL vicečempionai „TonyBet“ krepšininkai jau išbandė „Rock“ komandos pajėgumą šio sezono mače Prienuose. Tąsyk Virginijaus Šeškaus auklėtiniai 86:74 susitvarkė su svečiais iš Estijos, kurių gretose rungtyniauja lietuvis Augustas Pečiukevičius.

Prienų klubas šį sezoną BBL čempionate C grupėje per penkerias rungtynės patyrė tik vieną pralaimėjimą ir nusileidžia tik be pralaimėjimų žengiančiai Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandai.

Savo ruožtu estai per tiek pat žaistų rungtynių iškovojo tik du laimėjimus ir užima trečiąją poziciją.

Įdomus faktas: Tartu „Rock“ treniruojantis estas Gertas Kullamae daugelio vyresnės kartos krepšinio gerbėjų prisimenamas, kaip vienas pirmųjų Kauno „Žalgirio“ legionierių, rungtyniavęs Kaune 1993-1994 m. sezone.

1-oji vieta. Moterų Eurolyga: Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“ – Salamankos „Perfumerias Avenida“ (Ispanija).

Neabejotinai įdomiausia „SportoTV.lt“ savaitės dvikova vyks trečiadienį nuo 20:30 val. Vilniuje, kur vietos „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės moterų Eurolygos rungtynėse susikaus su Salamankos „Perfumerias Avenida“ ekipa iš Ispanijos.

Po sezono pertraukos moterų Eurolygos žemėlapyje atsirado klubas iš Lietuvos. „Kibirkšties“ krepšininkės žygį per senąjį žemyną pradėjo dar lapkričio 6-ąją dieną mače Pulkovicuose su vietos CCC klubu.

Autsaiderėmis vadintos vilnietės Lenkijoje nutildė skeptikus ir nugalėjo praėjusiame Eurolygos sezone šeštąją vietą užėmusias varžoves – 68:66.

„Apetitas kyla bevalgant. Pasiekėme pirmąją pergalę, todėl prie tam tikrų aplinkybių, jau galime pasvajoti ir apie šešioliktuką“, – apie pirmąją pergalę Eurolygoje kalbėjo naujasis vilniečių klubo direktorius Dainius Virbickas.

Po puikios pergalės sostinės ekipai teks ispaniškasis testas – „Perfumerias Avenidas“ klubas, kuris jau spėjo sužaisti dvi rungtynes Eurolygoje.

Ispanijos ekipa pirmajame mače išvykoje – 56:81 buvo sutriuškintos Stambulo „Galatasaray Odeabank“ krepšininkių. Antrajame susitikime namuose Salamankos komanda reablitavosi ir įveikė Pulkovicų CCC ekipą – 59:44.

Šiuo metu Eurolygos C grupėje lietuvių varžovės trečiadienį žengia trečioje vietoje, „Kibirkšties“ – ketvirtos. Pergalės atveju, sostinės klubas turi šansų tapti vienomis grupės lyderių.

Įdomus faktas: „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės per praėjusį penktadienį sugebėjo netekti legionierės, bet iškart gauti lietuvę. Taip įvykiai pasisuko po to, kai sostinės klubo amerikietei Sofijai Aleksandravicius buvo suteikta mūsų šalies pilietybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)