Politinę karjerą derins su sportu

K. Smirnovas šeštadienį susikaus su Prancūzijai atstovaujančiu Mike'u Jonkeriu. 37-erių šakiškis turnyrui pradėjo intensyviai ruoštis praėjusią liepą – padedamas net trijų trenerių kovotojas darbavosi savo sporto klube Šakiuose, taip pat važinėjo treniruotis į Jurbarką ir Kauną.Praeityje vienu pajėgiausių šalies mišrių kovos menų atstovų laikytas dziudo specialistas ringe paskutinį kartą pasirodė 2008 metais. Tolesnę jo karjerą ilgam sustabdė nelaimingas eismo įvykis – sportininkas nesuvaldė motociklo.

„Patyriau daug traumų, turėjau daug operacijų. Bet dabar atsigavau, pailsėjau, testai rodo, kad mano sportinė forma sugrįžo. Manau, žiūrovai manęs dar nepamiršo ir palaikys. Tik dėl tokios ilgos pertraukos stinga praktikos, kyla įtampa. Jaudinuosi kaip pirmą kartą eidamas į ringą“, – savo būseną nupasakojo K. Smirnovas.

Priverstinę pertrauką jis išnaudojo politinei karjerai: K. Smirnovas antrą kadenciją eina Šakių rajono savivaldybės tarybos nario pareigas. Nepaisant to, į ringą sportininkas teigė grįžtantis ne vienai dienai. K. Smirnovas prisipažino ketinantis dalyvauti varžybose trejus ar ketverius metus, tačiau savo naujų ambicijų neatskleidė.

undefined

Aukso kalnų svetur nerado

Savo ruožtu, E. Jaškevičius ir A. Sitenkovas šeštadienį stos vienas prieš kitą.

Pirmasis į JAV emigravo būdamas vos ašuonerių ir gimtinėje dar niekada nebuvo kovojęs. 28 metų sportininkas, labiausiai mėgstantis grumtynes parteryje, profesionaliame ringe iš viso yra pasirodęs 5 sykius ir šventė 5 pergales.

A. Sitenkovas varžybose Lietuvoje dalyvavo iki 2004 metų, tada pasuko į užsienį, nesėkmingai bandė patekti į prestižinę JAV mišrių kovos menų UFC organizaciją.

„Labai malonu grįžti ten, kur pradėjau savo karjerą. Tikiuosi žiūrovų palaikymo ir juo iš anksto mėgaujuosi, nes jau įpratau kovoti ten, kur visi laukia mano pralaimėjimo“, – teigė dvejais metais už savo oponentą vyresnis atletas.

Turnyrą Vilniuje organizuojančios Lietuvos bušido federacijos (LBF) prezidentas Donatas Simanaitis džiaugėsi, jog grįžti į tėvynę ryžtasi vis daugiau kovotojų. Anot jo, kolegų pavyzdžiu pasekti turėtų ir ne vieną sunkiasvorių čempiono diržą praeityje užsijuosęs Egidijus Valavičius, kuris buvo išvykęs laimės dairytis svetur.

„Nereikia aukso kalnų ieškoti kažkur kitur, auksą reikia kasti čia, Lietuvoje. Kaip matote, visi keliai veda atgal į Lietuvą, nes visi čia grįžta. Tik jaunoji karta jau spaudžia veteranus, nes yra dar daugiau žadanti“, – sakė D. Simanaitis.

Titulinėje dvikovoje – T. Pakutinsko debiutas

Žiūrovus į „Siemens areną“ turnyro organizatoriai taip pat vilioja kovomis tarp kauniečio Herkaus Lukošiaus ir vilniečio Jano Nauso, Igno Baryso susirėmimu su kairiarankiu lenku Bartoszu Botwina, tituline vakaro dvikova tarp Tomo Pakutinsko ir 20 kg. sunkesnio amerikiečio Antoine'o Hyeso. Beje, lietuviui tai bus pirmoji titulinė dvikova Vilniuje.

Dar keturi svorio kategorijos iki 65 kg. kovotojai aiškinsis santykius KOK pasaulio taurės turnyre. Jo pusfinaliuose Martynas Danius varžysis su Lukaszu Lecyckiu iš Lenkijos, o Deivydas Danyla surems pirštines su olandu Massaro Glunderiu.

„Bushido FC Hero's“ turnyras prasidės šeštadienį, 18 val.

Visos turnyro kovos

Martynas Jasiūnas – Vitoldas Jagelo (Latvija)

Herkus Lukošiūnas – Janas Nausas

KOK turnyro pusfinalis. Martynas Danius – Lukaszas Lecyckis (Lenkija)

KOK turnyro pusfinalis. Deivydas Danyla – Massaro Glunderis (Olandija)

Valdemaras Kulda – Eyevanas Danenbergas (Surinamas)

Emilis Jaškevičius – Artemis Sitenkovas

Mindaugas Veržbickas – Marcinas Mecnelis (Lenkija)

Martynas Knyzelis – Maximas Bolotovas (Moldova)

Kęstutis Smirnovas – Mike'as Jonkeris (Prancūzija)

Karolis Liukaitis – Fernando Groenhartas (Olandija)

Ignas Barysas – Bartoszas Botwina (Lenkija)

KOK turnyro finalas

Tomas Pakutinskas – Antoine'as Hyesas (JAV)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)