Lauks šiltų ir sausų orų

„Laukėme stadiono šiemet, deja... Rudenį negalėjome pakviesti į treniruotes naujų vaikų, nes nėra kur jų dėti. Į mišką juk neveši sportuoti. Metus laiko praradome. Lauksime toliau, o ką daugiau padarysi“, – atsiduso Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

Didžiausiame miesto parke įsikūrusiame stadione dabar zuja ne sportininkai, o statybininkai ir sunkioji technika. 2012-ųjų lapkritį pradėti „Vingio“ stadiono rekonstrukcijos darbai pagaliau artėja prie finišo: baigiama pagrindinio pastato renovacija, inžinerinių tinklų įrengimas, tribūnose sumontuotos plastikinės kėdės, o kitą savaitę žadama užlieti naują asfalto pagrindą ant „nuskustų“ bėgimo takų.

Tačiau kampe į krūvą suversta nusenusi bėgimo takų danga pro šalį prasukantiems sostinės lengvaatlečiams kol kas skaudžiai bado akis. Ruoštis naujam sezonui lauke jie pradės kitų metų balandį, bet nauja danga bus paklota tik gegužę, sulaukus palankių orų. O iki tol „Vingio“ stadione lengvajai atletikai nebus ką veikti.

„Aš pats kartais apsilankau stadione ir matau labai liūdną vaizdą“, – DELFI prisipažino Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

KKSD įstaigai Lietuvos olimpiniam sporto centrui (LOSC) priklausančio stadiono rekonstrukciją įklampino nesutarimai dėl projekto įgyvendinimo. Kaip teigia „Vingio“ stadiono valdytojai, nedaug trūko, kad ištisus metus vėluojantys darbai sustotų neapibrėžtam laikui ginčui persikėlus į teismą.

Sugaišo laiko, bet papildomų išlaidų išvengė

„Vingio“ stadiono modernizavimo projektą parengė bendrovė „Tiksli forma“, o rangovais LOSC pasirinko mažiausią kainą pasiūliusią individualią įmonę „Jonas“.

Tačiau greitai išaiškėjo, jog projektą reikia koreguoti, ir valstybės finansuojamos 2,649 mln. litų vertės statybos įstrigo.

„Techniniame projekte buvo numatyti ne visi darbai – trūko tvorelės, bortelių. Tada prasidėjo ginčai: atsirado nenumatyti darbai, o kas juos apmokės? Labai sunkiai sekėsi susitarti su rangovu, bandėme ir gražiuoju, ir piktuoju. Galų gale susitarėme papildyti projektą“, – pasakojo LOSC direktoriaus pavaduotojas Arūnas Kazlauskas, pasiguodęs tuo, jog statybų sąmata pridėjus papildomus darbus neišaugo.

Futbolo aikštės neatnaujins

„Vingio“ stadiono rekonstrukcija neapima futbolo aikštės ir teniso kortų – jie liks tokie, kokie buvo. Anot A. Kazlausko, norint renovuoti visą stadione esančią infrastruktūrą, įskaitant ir jį juosiančią tvorą, prireiktų papildomų 2 mln. litų. Tokie pinigai šio projekto užbaigimui nėra numatyti.

Stadionas vaizdingame Vingio parke, greta Neries vingio, pastatytas 1960 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)