Trenerio Antano Skarbaliaus treniruojama rinktinė puikiai pradėjo rungtynes ir po pirmo kėlinio turėjo susikrovusi keturių įvarčių pranašumą 15:11.

Antro kėlinio metu lietuvės turėjo net septynių įvarčių pranašumą, tačiau nesugebėjo išlaikyti rungtynių tempo. Atkaklioje rungtynių pabaigoje lietuvės išbarstė turėtą pranašumą ir pralaimėjo rungtynes 27:30.

Lietuvos gretose nesustabdoma buvo Laima Bernatavičiūtė, pelniusi net 14 įvarčių. Ž. Jurgutytė įmetė 7 įvarčius, G. Vidūnaitė – 2, I. Mockevičiūtė, D. Ilčiukaitė, D. Šatkauskaitė ir R. Latakaitė – po 1.

Ukrainos ekipoje po 10 įvarčių įmetė Irina Glibko ir Julija Šutska.

Rungtynes Zaparožėje stebėjęs Lietuvos nacionalinės vyrų rankinio rinktinės treneris Artūras Juškėnas po rungtynių sakė, kad tai yra visiškai kitokia rinktinė, nei matėme paskutinėse atrankose. Rungtynės buvo gražios akiai ir atkaklios. Treneris pasakojo, kad merginos kovojo dėl kiekvieno kamuolio ir išsaugojo rungtynėse intrigą iki pat galutinio teisėjų švilpuko.

Trenerio nuomone, Lietuvos pralaimėjimą lėmė tai, kad pavargo mūsų lyderės L. Bernatavičiūtė ir Ž. Jurgutytė, kurios neturi lygiaverčio keitimo, o Ukrainos treneris turėjo galimybę daryti daugiau žaidėjų keitimų rungtynių metu.

Ukrainos rinktinė mūsiškes pranoko ne tik ilgesniu atsarginių žaidėjų suoleliu, bet A. Juškėno nuomone, gale rungtynių matėsi ir didesnis šeimininkių meistriškumas.

Pasak rinktinės vyr. trenerio Antano Skarbaliaus varžovėms pateikta nemaža staigmena ir netgi pirmauta, likus 10 minučių iki susitikimo pabaigos, bet neužteko meistriškumo ir jėgų pergalingai užbaigti šio susitikimo.

„Prieš rungtynes su Ukrainos rinktine detaliai išanalizavome jų žaidimą ir pabandėme neutralizuoti jų atakų lyderes Managarovą ir Glibko ir kitas rankininkes. Tai mums iš pradžių visiškai neblogai sekėsi, bet po to priešininkės pakeitė varžybų taktiką ir tuomet pradėjo trūkinėti mūsų gynybos gijos, ypač dvikovose viena prieš vieną. Čia pasireiškė aukštesnis rungtynių šeimininkių meistriškumas, jų geresnis visų grandžių tarpusavio supratimas.

Aišku, kad ukrainietės prieš mus reikiamai nenusiteikė ir matyt galvojo lengvai laimėti. Bet mūsų rinktinės neįvertinimas, joms galėjo brangiai kainuoti, visgi jos laiku susigriebė, o mums pritrūko gebėjimų prieš jas atsilaikyti.

Tikriausiai atsakomoje dvikovoje Lietuvoje jos žais visiškai kitaip ir tuomet mums teks dar labiau paprakaituoti, kad duoti joms atkirtį. Dar kartą pasitvirtino „auksinė“ taisyklė – būtina žaisti kuo daugiau kontrolinių ir ne tik rungtynių su aukštos klasės varžovėmis. Tik tokiose dvikovose grūdinasi charakteriai, tvirtėja įgūdžiai, kyla meistriškumas. Puikiai suprantame, kad mūsų grupė nepaprastai pajėgi, su skambiais vardais, todėl gal būt kalnų nenuversime, bet tikrai stengsimės įkasti tituluotesnėms priešininkėms“, - po dvikovos su optimizmu pirmą dvikovą komentavo mūsų rinktinės strategas A. Skarbalius.

Penktadienį lietuvės vidurdienį parskris į Lietuvą ir tęs pasiruošimą sekmadienį laukiančioms rungtynėms su labai patyrusia ir tituluota Danijos moterų rankinio rinktine. Rungtynės vyks šeštadienį 18.00 val. Panevėžio CIDO arenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)