„Ši komanda bus pakankamai stipri, kad nugalėtų bet ką pasaulyje“, – sakė tėvas Theodore'as Mascarenhas, Indijos kunigas ir naujo Šv. Petro kriketo klubo pirmininkas.

Ši iniciatyva atspindi šimtų dvasininkų, daugiausia iš Bangladešo, Indijos, Pakistano ir Šri Lankos, aistrą sportui, o taip pat Vatikano tikslą rasti naujų būdų skleisti tikėjimą pasaulyje.

„Tai rodo tarybos troškimą eiti į pasaulio periferijas, apie kurį kalbėjo popiežius Pranciškus“, – sakė monsinjoras Melchoras Sanchezas, kuris yra naujo klubo garbės prezidentas ir Vatikano Popiežiaus kultūros tarybos pareigūnas.

Pasak M. Sanchezo, kriketo klubas gali suteikti galimybę įtraukti kitus tikėjimus ir religijas. Jis išreiškė viltį, kad Anglikonų Bažnyčia suformuos savo kriketo komandą ir abi komandos galės susirungti Lordo kriketo stadione Londone – „kriketo tėvynėje“.

Numatytos „ekumeninės“ varžybos galėtų vykti kitų metų rugsėjį – šis mėnuo pasirinktas, nes tuo metu Romos seminaristai turi atostogas.

Klubas taip pat galvoja surengti varžybas su induistų ir musulmonų dvasinių mokyklų auklėtiniais, kurie galėtų į jas atvykti, ypač iš Indijos.

Nors popiežius Pranciškus savo gimtojoje Argentinoje garsėja kaip Buenos Airių Šv. Lauryno futbolo klubo gerbėjas, pasak Th. Mascarenhas, jis yra „labai atviras žmogus“.

„Manau, kad kriketas bus dar viena to atvirumo dalis“, – sakė jis ir pridūrė, kad „kriketas prabils nauja kalbą – galbūt lotynų“.

Naujo klubo atidarymui pradėta ruoštis prieš metus, daugiausia Australijos ambasadoriaus prie Šventojo Sosto Johno McCarthy iniciatyva.

Pasak J. McCarthy, jis girdėjęs, kad popiežius Pranciškus „suvokia“ kriketą, nes jis buvo žaidžiamas Argentinos jėzuitų kolegijose, kur jis šį žaidimą yra matęs.

„Šventasis Tėvas yra girdėjęs apie kriketą“, – pareiškė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)