Lietuvis ITF serijos „Aegon GB Pro-Series Loughborough“ finale 6:4, 3:6, 6:3 įveikė 24-erių metų korto šeimininką Davidą Rice'ą (ATP-380) ir pelnė 18-a ATP reitingo taškų bei 1440 JAV dolerių čekį.

Po finalo kalbintas L. Grigelis neslėpė esantis patenkintas dabartine savo sportine forma ir apgailestavo tik dėl vieno - kad sezonas jau eina į pabaigą.

„Pirmus du setus jaučiausi vangiai, kadangi naktį prieš finalą turėjau temperatūros. Nuolat žliaugė prakaitas, po taškų sunku buvo atsigauti, atstatyti kvėpavimą. Trečiame sete nežinau iš kur atsirado daugiau jėgų, pavyko geriau sužaisti svarbesnius momentus. Rezultatui esant 5:3 ir 30:30, puikiai atlikau du savo padavimus ir laimėjau mačą“, - portalui forzagrigio.lt sakė mūsiškis.

L. Grigelis atskleidė, kad šiemet dalyvaus dar dviejuose turnyruose - abu vyks D. Britanijoje (Tiptone ir Edgbastone).

„Kadangi sekmadieniais žaidžiu Italijos lygoje, labai sudėtinga važiuoti į turnyrus, kurie prasideda pirmadienį ir baigiasi sekmadienį, ir grįžti atgal. Tik šį sekmadienį nežaidžiame klubiniame čempionate, tai turiu daugiau laiko. Metų gale žaidžiu vis geriau. Šiek tiek gaila, kad sezonas artėja į pabaigą“, - teigė jis.

Tenisininkas atskleidė, kad jį motyvuoja noras grįžti į 180-tą vietą ATP reitinge, kurioje buvo praėjusiais metais iki tol, kol jį ištiko žaidybinės ir psicholiginės krizės.

L. Grigelis papasakojo ir apie Italijos klubų lygą, kurioje jis pats žaidžia.

„Vasarą Italijoje organizuojami žemesnių A2, B1, C lygų turnyrai, o žiemą vyksta aukščiausios Italijos Serie A1 lygos čempionatas. Trento klubas, kuriam atstovauju, dalyvauja Serie A1 lygoje. Kartu su manimi Trento komandoje žaidžia Riccardo Bellotti (ATP-281), Stefano Galvani (buvęs ATP-99), Luca Vanni. Kiekvienam klubui gali atstovauti po vieną užsienietį. Šį sezoną Trento klubas vieną mačą laimėjo 6:0, kitą sužaidė lygiomis 3:3. Kiekvieną sekmadienį kubas žaidžia keturis vienetų susitikimus ir du dvejetų.

Kovos vyksta pogrupiuose. Vėliau, priklausomai nuo to, kokią vietą komanda užims grupėje, bus žaidžiamos atkrintamos varžybos, dar vėliau - ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalai. Paskutinę vietą užėmusi komanda iškris į žemesnę lygą. Visus mačus transliuoja Italijos sporto televizijos kanalas. Italijos lygos Serrie A1 čempionato lygis - gana aukštas. Štai po trijų savaičių važiuojame žaisti į Romą, kurios klubui atstovauja Flavio Cipolla, Potito Starace, Simone Vagnozzi“, - paaiškino lietuvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)