Nugalėtojoms po 14 įvarčių pelnė Greta Kavaliauskaitė ir Inesa Verbovik, o Kauno rajono atstovėms 12 taiklių metimų atliko Diana Šatkauskaitė, po šešis įvarčius pasiekė Laura Masiulevičiūtė ir Jurgita Daugėlaitė.

Po šios pergalės Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ kolektyvas tapo vienvalde čempionato lydere. Tiesa, artimiausios varžovės žaidė vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Rungtynės buvo ganėtinai apylygės ir atkaklios, tačiau sostinės rankininkės buvo šiek tiek geresnės lemiamuose epizoduose. Tai joms ir garantavo pergalę šiame mače.

„Nuo susitikimo pradžios visą laiką pirmavo viešnios iš Vilniaus. Tiesa, tas pranašumas nebuvo labai didelis, vos vienu, dviems įvarčiais, bet užteko kėlinio pabaigoje šiek tiek garliaviškėms kluptelėti ir SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ kolektyvas pabėgo į priekį keturiais įvarčiais. Antroje rungtynių dalyje pavyko varžoves pasivyti ir netgi išsiveržti į priekį, bet jėgų užteko neilgam.

Varžovės greitai mobilizavosi ir atitrūkusios saugiu atstumu nugalėjo keturiais įvarčiais. Mums labai trūksta susižaidimo, nes dėl traumų ir kitų dalykų ilgai negalėjome pilna jėga treniruotis. Reikalingas laikas, kad susicementuotų visų grandžių veiksmai. Manau palaipsniui suklijuosime visus elementus į vieną visumą ir tuomet ženkliai pagerinsime savo žaidimą.

Optimizmo įneša po rimtos traumos atsigaunanti Jurgita Daugėlaitė ir ženkliai gerėjanti jos sportinė forma, o taip pat vilties teikia po nosies lūžio pirmieji Daivos Būtėnaitės įvarčiai. Tikimės, kad greitai žymiai drąsiau pasijaus gausus jaunimo būrys, papildęs Garliavos ekipą, kurios pagalba komandai labai reikalinga“,- po rungtynių dalinosi komandos bėdomis vyr. trenerė Rita Urnikienė.

HC Garliava SM-CASCADA 31:35(13:17) SM Tauras-Vilniaus kolegija

Įvarčiai: Diana Šatkauskaitė 12/1, Laura Masiulevičiūtė 6, Jurgita Daugėlaitė 6, Daiva Būtėnaitė 4, Neringa Mikšytė 1, Evelina Žukaitė 1, Aistė Norvilaitė 1(HC Garliava SM-CASCADA).

Greta Kavaliauskaitė 14, Inesa Verbovik 14/6, Eglė Burakauskaitė 4, Gerda Trušytė 1, Kristina Karpovaitė 1, Edita Kairytė 1(SM Tauras-Vilniaus kolegija).

Turnyro lentelė:

1.SM Tauras-Vilniaus kolegija3210103:885
2.ACME-Žalgiris211067:543
3.LEU Šviesa-Eglė210159:672
4.HC Garliava SM-CASCADA3012100:1091
5.SM Dubysa-Urtvida201160:711

Kitos turo rungtynės vyks lapkričio 9dieną po Lietuvos moterų rankinio rinktinės Europos čempionato atrankos turnyro dvikovų spalio pabaigoje su Ukraina ir Danija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)