29-erių metų vidurio gynėjas po praėjusio sezono paliko Edinburgo „Hearts“ klubą ir šiuo metu yra laisvas agentas. Jis kurį laiką treniravosi su Škotijos trečiame divizione šiuo metu besivaržančia Glazgo „Rangers“ komanda, taip pat „Leeds“ ekipos varžovais Londono „Queens Park Rangers“ futbolininkais, tačiau kontrakto taip ir nepasirašė.

M. Žaliūkas kurį laiką praleido „Leeds“ komandos treniruotėse ir paliko treneriams gerą įspūdį. Klubo atstovai stebėjo jį ir antradienio pasaulio čempionato atrankos turnyro dvikovoje tarp Lietuvos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinių, kurios metu gynėjas sėkmingai stabdė „Manchester City“ ekipos žvaigždę Ediną Džeko.

Todėl „Leeds“ strategas Brianas McDermottas tikisi, kad lietuvis sustyguos iš jaunų futbolininkų sudarytą ekipos gynybą, kuri per 11 mačų nebuvo pramušta tik du sykius.

Tarp 24 lygos komandų „Leeds“ šiuo metu užima 14-ą vietą, nors turi ambicijų prasimušti mažiausiai į pirmą dešimtuką. Per savo istoriją klubas triskart laimėjo šalies aukščiausios lygos čempionatą, paskutinį sykį tai pavyko - 1991-1992 metų sezone.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)