Apdovanojimai – diplomas ir sidabrinis ženkliukas – buvo įsteigti 48 geriausiems 2013 metų Europos treneriams. Pasaulio ir Europos sportininkų čempionų treneriai jį gauna automatiškai, o kiti būna renkami iš nacionalinių federacijų pateiktų pasiūlymų.

„E. Norvilas to tikrai nusipelnė, nes jau eilę metų jo sportininkė startuoja aukštame lygyje. Treneris sugeba sprinterę paruošti svarbiems startams, ir jų metu, L. Grinčikaitė demonstruoja aukščiausią savo formą. Tai tikrai didelis menas, ne visi treneriai taip sugeba“, - dalinasi LLAF nuomone generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

Lietuvos vyr. sprinto treneris E. Norvilas jau eilę dirba kartu su lengvaatlete Lina Grinčikaite, kuri nuo pat jaunių amžiaus dalyvauja svarbiausiuose Europos ir Pasaulio varžybose bei pelno apdovanojimus tiek jaunimo, tiek suaugusiųjų tarpe. Aukščiausi sportininkės pasiekimai: 2009 m. Universiados ir Europos U23 auksas, 2013 Universiados sidabras, 2012 Europos čempionato bronza, 2008 ir 2012 Pekino ir Londono olimpinių žaidynių dalyvė bei Lietuvos 100 m bei 4x100 m bėgimo rungčių rekordininkė.

Kasmetinės konferencijos metu buvo derinamas kitų metų Europos varžybų kalendorius, pasirašomos tarpvalstybinės sutartys, apžvelgiami praėjusių metų rezultatai bei aptariamos ateities Europos lengvosios atletikos sporto strategijos.

„Ši konferencija buvo naudinga tuo, kad galėjome suderinti kalendorių su kitomis valstybėmis ir taip užtikrinti, kad sportininkai galėtų startuoti namie ir svečiuose be jokių kliūčių“, - dalinasi LLAF generalinė sekretorė N. Medvedeva.

LLAF savo ruožtu pasirašė sutartis su Baltijos šalimis dėl tarpvalstybinių įvairių amžiaus grupių mačų, susitarė dėl Lietuvos 50 km sportinio ėjimo čempionato vykdymo Čekijoje bei jaunųjų sportininkų mačo Gruzijoje ateinantį rudenį. Kartu su kalendoriumi buvo aptariamos jaunimo varžybos bei programos vaikų sveikatingumui ir užimtumui skatinti.

Anot N. Medvedevos, lyginant su kitomis šalimis Lietuvoje situacija su vaikų sporto programomis yra labai prasta, mat ne vien federacijos turi norėti vaikų aktyvumo, bet ir pati valstybė.

„Situacija su fizinio rengimo pamokomis Lietuvoje yra labai prasta. Daugumoje mokyklų šios pamokos tik simbolinės reikšmės, - sako N. Medvedeva. – Jeigu nebus imtasi reformų mokyklos sistemoje, pokyčių vaikų sporto užimtume nebus. Geros iniciatyvos gali pastūmėti imtis veiksmų, bet dažnai yra atsimušama į sieną“.

Svarbus ateinančių metų renginys jauniesiems sportininkams vasarą bus II-osios Jaunimo olimpinės žaidynės, vyksiančios Kinijos Nandžingo mieste. Lengvaatlečių atrankos varžybos į žaidynes vyks Baku (Azerbaidžianas) birželio 6-8 dienomis, kurių metu bus atrinkti 188 sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją